Star Citizen – az űrszimek újjászületése

Chris Roberts, a klasszikus űrszimulátor sorozatok (Wing Commander, Privateer, Freelancer) alkotója végre bemutatta készülő új játékát, amelyhez támogatókat keres.

Star Citizen – az űrszimek újjászületése

Chris Roberts, a klasszikus Wing Commander sorozat alkotója felfedte új űrszimulátorát, mellyel visszatér a játékiparba. A Star Citizen kizárólag PC-re fog megjelenni. Roberts aki a filmipar kedvéért egy időre visszavonult a játékok készítésétől 2011-ben alapított céget Cloud Imperium néven és csapatával elkezdte kidolgozni a Star Citizen prototípusát. Maga a játék, amely állandó online univerzummal fog rendelkezni 2014-ben láthat napvilágot.

A Star Citizen nyitott univerzumában dinamikus lesz a gazdaság. Roberts úgy írtja le, mintha két korábbi játéka, a Freelancer és a Privateer keveredne a Wing Commander sorozattal. A szóló részt offline játszhatjuk majd egyedül, vagy co-opban barátainkkal, ez utóbbi a Demon's Soulshoz hasonló módon fog működni. A történetet a Római birodalom hanyatlása és bukása körül bonyolódó politikai dráma isnpirálta. A játékosokat leginkább a Squadron 42 fogja érdekelni, amely egy olyan elit alakulat, mint a mi világunkban a Francia Idegenlégió, és sorai közé bekerülni is épp olyan nehéz. A játékot folyamatosan újabb pályákkal, csillagrendszerekkel és küldetésekkel fogják bővíteni. Az a játékos, aki először feltérképez egy csillagrendszert el is nevezheti, a térképeket pedig eladhatja a nagy űrcégeknek.

Roberts és csapata még nagyba dolgozik a játékmechanikán, de annyit már lehet tudni, hogy az űrharcban váltogathatunk külső és belső nézet között, és a fizika is élethű űrhajó mozgásokat fog produkálni. A játék támogatni fogja a 3D-t is. A CryEngine motor által hajtott játék Roberts szerint "leolvasztja majd a HC játékosok PC-jét". Roberts saját bevallása szerint nagy játékos, és sosem azért készített játékokat, hogy milliókat keressen. A Wing Commandert gyerekkori emlékei inspirálták, a Star Wars hatására űrpilóta szeretett volna lenni, aki megmenti a galaxist. "Amit most készítek, az olyasmi, amit eddig hiányoltam. Mindig is voltak high-end PC-im, és játszottam PC-s játékokkal, de konzolaim is vannak. Őszintén szólva a legtöbb játékkal konzolom játszom, mert tudom, hogy konzolra készültek. Szerintem sokan vannak ezzel így. Nem fogom a Call of Duty-t PC-n játszani, konzolon fogom, mert arra készült." Roberts szerint a PC-s játékosok nem kapnak elég figyelmet, ezért nagy lehetőséget lát abban, hogy játékát, amely műfaja alapján amúgy is hiánypótló szerepet tölt be PC-re készíti az igényes játékosok számára. A PC-n alapozta meg hírnevét, és ez az a platform, amelyen rengeteg nagyszerű alkotás született, még a mai top konzol sorozatok közül is.

Az alkotó a Star Citizent kiadó közreműködése nélkül fogja létrehozni. Saját pénzéből már belefektetett, de szüksége van a rajongók segítségére, mert a játék nem lesz olcsó, megalkotása 12-14 millió dollárba fog kerülni. A támogatóktól Roberts 2-4 millió dollárt szeretne összegyűjteni. "Azért kerül ennyibe, mert nem a megszokott rendszer keretein belül készítem. Ha úgy készíteném, 20 milliónál is többe kerülne" – mondta Roberts, aki úgy döntött, a gyűjtést saját kezébe veszi, és nem használja fel a Kickstartert, amelyet nagyon szeret ugyan, és sok projektet támogatott is rajta keresztül, de szerinte extra lépést jelent a közösség és a fejlesztők között. A gyűjtés Roberts saját honlapján folyik. Akik gyorsan lépnek és támogatják a játékot azok hamarabb kipróbálhatják a megjelenés előtti korai verziókat. Az alfa megjelenését  2013 végére tervezik, a tesztelés ebben a fázisban még nem a játék nagy univerzumában fog történni, hanem kisebb pályákon. 10 hónappal ezután jelenik majd meg a másik alfa, amelyben már az egész világ és a teljes játék is benne lesz.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward