Square Enix Q1: Lehetne rosszabb is

A Square Enix végre nyilvánosságra hozta első üzleti negyedéves eredményeit.

Square Enix Q1: Lehetne rosszabb is

A Square Enix végre nyilvánosságra hozta első negyedéves eredményeit. A június 30-ával záródó 3 hónapos periódusban sikerült a tavaly ilyenkori veszteségük 75%-át lenyesni. A GamesIndustry.biz írása szerint a cég 493 millió jenes, vagyis 5 millió dolláros veszteséget könyvelt el, ami tényleg sokkal szebb eredmény, mint a tavalyi 2 milliárd jen, azaz 21 millió dollár.

A cég jókora nem várt veszteséget is produkált. Ez általában egyszeri, legtöbbször valami külső ráhatás miatt jön létre, mint például egy természeti katasztrófa. A Square esetében most belső eredetű a 16,2 millió dolláros veszteség, mivel a jelenleg fejlesztés alatt álló játékok hozták. A cég ugyanis változtatott a gyakorlatain és felülvizsgálta az összes címét, amiken épp munka folyik. A nem várt veszteség lehetséges, hogy lelőtt projektekből származik, de az is lehet, hogy csak csúszásokról van szó.

A Square-nek ebben az időszakban nem voltak nagy megjelenései, maximum közösségi és böngészős játékokkal hozakodtak el, mint a Sengoku IXA vagy a Kaku-San-Sei Million Arthur. A cég Digital Entertainment részlege 115 milliárd jent hozott, az Amusements ág pedig 9,7 milliárdot.

A negyedéves eredmények nem változtatták meg a cég egész évre vonatkozó várakozásait, melyek 3,5-6 milliárd jenes profitról szólnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward