Speciális WD merevlemezek, kifejezetten NAS-okba

A Western Digital szakemberei megalkották a WD Red merevlemezcsaládot, amelyben NAS-okba szánt 3,5 colos adattárolók lapulnak.

Speciális WD merevlemezek, kifejezetten NAS-okba

A WD Red merevlemezek csak és kizárólag 3,5 colos formátumban érkeznek és 1 TB-os, 2 TB-os, illetve 3 TB-os adattároló kapacitást biztosító változatokban kerülnek a boltok polcaira. Az új adattárolókat a WD kifejezetten otthoni, valamint kis- és közepes irodai környezetbe szánt NAS-koba készítette – itt tipikusan az egylemezestől ötlemezesig terjedő kategóriára kell gondolni.

A WD szakemberei a NAS szegmens neves képviselőinek egyes termékeivel kompatibilitás-teszteket is végeztek, így a WD Red merevlemezek garantáltan képesek hibátlanul együttműködni a QNAP, a Thecus, a Netgear és a Synology termékeivel, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Az új merevlemezekkel kompatibilis hálózati adattárolók pontos listáját itt találják az érdeklődők.

Most pedig vegyük sorra, miben különböznek a WD Red család tagjai a többi merevlemeztől. Az új HDD-k NASware technológiával felvértezve érkeznek, ami röviden és tömören arra jó, hogy növelje az adattároló megbízhatóságát, valamint a rendszer teljesítményét, ezzel együtt pedig egyszerűsítse a felhasználók számára az integrációs folyamatot. Az új adattárolók a RAID tömbök esetében használt hibajavító technológiákkal is hatékonyan együttműködnek, ezzel pedig megelőzhető, hogy egy-egy hiba alkalmával a RAID vezérlő beavatkozása miatt feleslegesen keljen újjáépíteni az adott RAID tömböt. Ez utóbbi azért lehetséges, mert a NASware fejlett algoritmusai képesek a hibajavítással kapcsolatos feladatok ellátására, ezáltal a rendelkezésre állási idő maximális maradhat, ami jótékonyan hat a produktivitásra.

A repertoárban még a 3D Active Balance Plus eljárás is helyet kapott. Az eljárás feladata leegyszerűsítve az, hogy megfelelő egyensúlyt biztosítson teljesítmény, zajszint, megbízhatóság és fogyasztás tekintetében.

A felhasználói igények vizsgálata alapján fontos, hogy a piacon rendelkezésre álljanak olyan adattárolók, amelyek elérhető árúak, megbízhatóak és a legtöbb hálózati adattárolóval kompatibilisek is – ezeket az igényeket próbálják kielégíteni a WD Red sorozat tagjai. A WD állítása szerint a hagyományos merevlemezek esetében általában nem végeznek NAS kompatibilitási teszteket, ami olykor-olykor problémát szokott okozni a felhasználók számára.

Az új HDD család érkezésével a WD „Power of Choice” kliens merevlemez megoldásokat kínáló termékpalettája még színesebbé vált. A WD Blue adattárolók jó teljesítményükkel és megbízhatóságukkal az átlagfelhasználókat veszik célba, míg a WD Green sorozatának tagjai az energiatakarékos, halk és környezetbarát merevlemezt keresők számára minősülhetnek jó választásnak. A WD Black sorozat tagjait a maximális teljesítmény biztosítására hegyezték ki a mérnökök, az új, WD Red sorozatú adattárolók pedig a NAS szegmensben próbálnak majd szerencsét.

A WD Red család tagjai már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. Az 1 TB-os modell 109 dollárba, 2 TB-os társa 139 dollárba a 3 TB-os példány pedig 189 dollárba kerül. A friss merevlemezek mindegyike SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel és 64 MB-nyi gyorsítótárral érkezik. A WD Red család tagjaira 3 év garanciát vállal a WD.

Az új adattárolókkal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward