South Park: The Stick of Truth - a színfalak mögött

Trey Parker és Matt Stone szerint nem könnyű "autentikusan gagyi" animációt készíteni.

South Park: The Stick of Truth - a színfalak mögött

A South Park: The Stick of Truthról szóló videóban bepillanthatunk a színfalak mögé és megnézhetjük, hogy néz ki a stúdió, ahol az első igazán autentikusnak mondható South Park játék készül. Az Obsidian fejlesztői mellett feltűnik a az eredeti rajzfilmsorozat két alkotója, Trey Parker és Matt Stone is, akik aktívan részt vesznek a játék készítésében. Kiderül, hogy sokkal nehezebb olyan játékot készíteni, ami pont úgy néz ki, mint a sorozat, mert a "gagyi" South Parkos külsőnek és animációnak autentikusnak kell lennie. Parker és Stone úgy érezték, hogy az Xbox 360 és a PlayStation 3 megjelenése előtt ezt nem lehetett volna így elkészíteni (bármilyen primitívnek is tűnik a kinézet). A hasonlóságot így sem volt könnyű elérni, az animációk elkészítésében a tv-sorozat animátorai is segítettek.

Kb. 4 éve jött az ötlet, hogy jó lenne egy South Park RPG-t készíteni. A korábbi próbálkozások, amelyekben a két alkotó nem vett részt, nem voltak igazán sikeresek, ezért úgy döntöttek, hogy ezúttal ők is aktív részesei lesznek a fejlesztésnek. Nem kiadót kerestek, hanem közvetlenül a fejlesztőkhöz fordultak tárgyalni, így kerültek kapcsolatba és egyeztek meg az Obsidiannal. Az Obsidiannál akkor érezték először, hogy jó úton járnak, amikor bemutatták a készülő játék pár részletét, és azok a munkatársak, akik nem tudták, hogy mit látnak, az hitték, hogy a tv-sorozatból toltak eléjük valamit.

A játékban az új srácot alakítjuk, aki nemrég költözött be a kisvárosba, mivel az alkotók fontosnak érezték, hogy saját, egyedileg kialakított karakterünk legyen. A harc a legendás Stick of Truthért folyik, melynek gazdája az univerzumot tarthatja a kezében. Stone és Parker szerint fontos, hogy a játékos úgy érezze, hogy hatalmas erők felett rendelkezik. "A Zeldában a szél mesterévé válsz, az Infamousban az elektromosság a fegyvered. A Stick of Truthban a fing ez a fegyver - ami valószínűleg nem lep meg senkit."

Az alkotók remélik, hogy végre olyan játékot tudnak készíteni, ami méltó a tv-sorozathoz, és kijelentették, hogy nem akarnak 4 pontot kapni Gamespoton, mert azon kiakadnának.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward