South Park RPG: újabb részletek

Kisebb-nagyobb infomorzsák és screenshotok az újonnan készülő South Park játékból. Értem?

South Park RPG: újabb részletek

A South Park: The Game lesz az első olyan játék, amelynek készítésében a nagysikerű rajzfilmsorozat alkotói is aktívan részt vesznek, olyannyira, hogy ők írják a forgatókönyvet és a párbeszédeket is. A játékban található 2D-s rajzok kézzel készültek és animáltak, akárcsak a rajzfilmekben.

A főhős, a kisvárosba érkező új kissrác lesz, külsejét saját ízlésünk szerint alakíthatjuk ki. Lesz egy okostelefonunk, amely amellett hogy menüként funkcionál, megmutatja, hány barátot szereztünk, és hányadán állunk a különböző frakciókkal. A barátok szerzése és a beilleszkedés lesz a célunk, ezért beszállunk a helyi skacok körében menő szerepjátékba, amely aztán valódi kalandokhoz fog vezetni, akárcsak a sorozat "A Gyűrűk Ura videokazetta visszatérése a Két torony videotékába" című részében.

RPG kasztunk kiválasztásában Cartman lesz segítségünkre. A csaták a klasszikus jRPG stílusban bonyolódnak, természetesen oldalnézetből. RPG-hez illően küldetéseket teljesíthetünk, xp-t gyűjthetünk és varázsitalokkal erősíthetjük (kávé), gyógyíthatjuk (szénsavas üdítő) magunkat. Lesznek közelharci, és távolsági fegyverek is, melyeket a Final Fantasy Materia rendszeréhez hasonlóan felspécizhetünk. A pályákon Chinpokomonokat is gyűjtögethetünk.

A játék, amellett, hogy remélhetőleg hozza a sorozat humorát, bizonyára tükrözni fogja majd alkotói ízlését is, akik maguk is nagy játékosok. A South Park két atyja közül Tray Parker az, aki nagy RPG rajongó. Az MMOkért nincs kifejezetten oda, inkább az egyjátékos műfajt szereti, az Oblivion a kedvence. Matt Stone kedvencei a nyitott világú játékok, mint pl. az Arkham City, az Infamous a Grand Theft Auto, és a Red Dead Redemption, a sportjátékok közül pedig a FIFA. Saját bevallása szerint lövöldözni, és robbantgatni is szeret, a Serious Sam ezért tetszett neki. Az RPG-kbe egy kissé belefáradt, mert azokban sokat kell mászkálni.

A South Park: The Game 2012 második felében fog megjelenni PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward