Sony vs. Geohot: megegyezés

Az ember azt hinné, hogy Geo barátunk ezután meglapul, de tovább hallgathatjuk rémes rap számait.

Sony vs. Geohot: megegyezés

Hétfőn megjelent a PlayStation blogon, hogy véget ért a Sony kontra George Hotz (aka Geohot) per, a két fél megegyezett egymással, az elfogadott feltételek véglegesek. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ezek pontosan mik is, de mindkét fél úgy nyilatkozott, hogy örülnek, hogy vége a pereskedésnek. Az ember azt gondolná, hogy Geohot tényleg örül, hogy nem perelték le a gatyáját is, de nem sokkal később a blogján már arra buzdított mindenkit, hogy ne vegyenek Sony terméket. Persze szíve joga abbahagyni a vásárolgatást, úgyis megtiltották neki, hogy mélyebben piszkálja a cég termékeit.

Kedden kiderültek ugyanis a megegyezés részletei. Hotz és „csatlósai” permanensen el vannak tiltva attól, hogy jogosulatlan szinten használják a Sony gépeit. A jogosulatlan használat alá többek között ezek tartoznak:

-   reverse engineering (nem lehet visszafejteni, szétszedni és elemezni Sony terméket);

-   olyan eszköz használata, ami hamis azonosítást tesz lehetővé, vagy kikapcsolja, ellehetetleníti, kikerüli a titkosítást;

-   olyan hardver vagy szoftver használata, ami lehetővé teszi, hogy kalóz szoftvert futtasson vagy kalóz hardvert használjon a gép.

A meglévő illegális eszközök megosztása és a részvétel, vagy segítségnyújtás továbbiak fejlesztésében is büntetendő, akárcsak bármi, ami emlékeztet a fentiekre. Minden szabálysértés 10.000 dollár mínuszt jelentene az elkövetőnek, a komolyabbak pedig (pl. hackelt firmware terjesztése) akár negyedmillió dolláros büntetést is maga után vonhat.

Az eddig megismert információk szerint a fentiek elfogadásával Geohotnak most nem kellett semmit sem fizetnie és a Sony lezárta a vele kapcsolatos pereket. Ezek fényében kicsit fura a fent már említett vérpistikés rappelgetés. Ó és ha már a vérpistikáknél tartunk: az Anonymus-os unatkozó társaság, még mindig ugrál, nem érdekli őket a megegyezés, hétvégén támadnak. Lelkük rajta, egyszer csak megunják és keresnek más szórakozást, ha rájönnek, hogy senkit sem érdekelnek a videóik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward