Sokak által kedvelt funkciót kukázott az Instagram

De pozitív változások is történtek a közösségi képmegosztón az elmúlt napokban.

Sokak által kedvelt funkciót kukázott az Instagram

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Isntagramon is megjelent a sötét mód, és bizony nem aratott felhőtlen sikert. Most pedig azt adhatjuk hírül a szolgáltatással kapcsolatban, hogy a csalások megelőzése érdekében megjelent benne egy levelezési címeket listázó felület, átalakult a Történetek kamerája, és ami csalódás, kikerült belőle az egyik régi funkció.

Eddig meg lehetett nézni, hogy a követett személyek miket csinálnak, milyen felvételeket kedvelnek, mihez szólnak hozzá, mely kommentek nyerték el a tetszésüket, valamint kiket kezdtek el követni az utóbbi időben. A Kedvelések fülről elérhető Követed funkciót már senkinek sem érdemes keresnie, mert ezt szerveroldalon bevezetett módosítással távolította el az Instagram, ami azt jelenti, hogy már senki nem láthatja, függetlenül attól, hogy frissítette-e az alkalmazást az utóbbi időben. A vállalat hivatalos indoklása szerint egész egyszerűen nincsen már erre szükség.

Galéria megnyitása

Az Instagram még 2011-ben, nem sokkal az indulását követően vezette be a Követed fület, és az volt ennek a fejlesztésnek a célja, hogy segítse az új tartalmak felderítését. Ez tehát lendületet adott az Instagramnak a szolgáltatás hajnalán. Mostanra már brutális mennyiségű tartalom szalad át naponta az Instagramon, és az emberek már csak nagyon kicsi részben használták ezt az opciót, ami egyébként tökéletes volt arra, hogy lényegében mások után kémkedjen vele a felhasználó. A vállalat azért is vehette ezt ki, mert ezzel talán már inkább nyerni fog, mint veszíteni. Így azok bátrabban használhatják a programot, akik eddig esetleg attól tartottak, hogy valaki szemmel követi az aktivitásukat. Persze nincs kétségünk afelől, hogy lesznek, akik visszasírják ezt a lehetőséget.

A biztonság növelése érdekében az Instagram már egy olyan lehetőséggel is szolgál, hogy az applikáció beállításain belül meg lehet nézni, melyek azok a hivatalos e-mailcímek, amiken keresztül a felhasználókkal bármilyen ügyben kommunikál a cég. Hogy erre miért van szükség? Nos, az Instagram meglátása szerint egyre több ez elektronikus levelezésen keresztül elkövetett csalás, átverés, sokan dőlnek be olyan e-maileknek, amiket nem az Instagram küld, de hivatalosnak tűnik a feladó címe. Sokféle ügyben kaphat az ember levelet az Instagramtól, és ezek lényegében kettő címről jönnek, az egyik a security@mail.instagram.com, a másik pedig a no-reply@mail.instagram.com.

Galéria megnyitása

Az Instagram Történetek egészen elképesztő sikerre tört az elmúlt években, már lassan a normál bejegyzéseket kevesebben nézik, mint a 24 óra elteltével eltűnő, kevésbé minőségi tartalmakat. A vállalat éppen ezért folyamatos fejlesztésekkel szolgál, amikkel fenntartja az érdeklődést, illetve még fokozhatja is. És most egy komolyabb ráncfelvarráson esett át ez a szekció az iOS és az Android esetében is. Egy jobbra húzással azonnal el lehet majd érni a kamerát, és már sokkal könnyebben kezelhetőek a szűrők. Kicsit a Snapchat irányába indult el az új dizájn, ami meglepőnek a legkevésbé sem nevezhető. Új effektek is feltűntek, szóval már ezek önmagukban érdekesek lehetnek a közönségnek.

Galéria megnyitása

A szavazások és egyéb eszközök egy teljesen új, egyedi lapot kaptak, ami a Létrehozás néven fut, és a kameramódnál a kiinduló ponttól balra kapott helyet. Itt ugyanúgy lehet majd kiválasztani a létrehozni kívánt szavazást, kérdés, visszaszámlálást vagy egyebet, mint ahogy a szűrők állíthatóak be. Egyre több szavazástípust és más eszközt sorakoztat fel az Instragram, ezeknek a száma pedig valószínűleg a jövőben tovább fog gyarapodni. Most is megjelent egy ilyen újítás „Ezen a napon” címszó alatt, ahol automatikusan elő fog venni a rendszer olyan posztokat, amik az adott napon, de valamelyik korábbi évben lettek publikálva. És ezeket a pillanatokat újra felelevenítheti a felhasználó, miközben megoszthatja másokkal is egy Történet bejegyzésben.

Galéria megnyitása

Instagram: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap