Megjelent a sötét mód az Instagramon is, de van vele egy kis probléma

Sajnos nem örülhet mindenki ennek a fejlesztésnek egyelőre, de talán a vállalat erre is talál majd megoldást.

Megjelent a sötét mód az Instagramon is, de van vele egy kis probléma

Adam Moseri, az Instagram vezetője jelentette be a Twitteren, hogy már hivatalosan használatba vehető az Instagram sötét grafikus felhasználói felülete. Korábban már felbukkant tesztelésre szánt előzetesben a sötét mód, így számítani lehetett az érkezésére; minden bizonnyal nagyon sok felhasználó örül majd ennek, de sajnos nem lehet felhőtlen az emberek boldogsága.

Az Instagram egy olyan szolgáltatás, amelynél különösen jól jöhet a sötét mód, mert nagyon sok időt töltenek el ennek a használatával az eszköztulajdonosok, és milliárdos felhasználói bázissal rendelkezik globálisan, tehát rendkívül széles közönséget érint. Sokan szokták este, akár lefekvés előtt is végigpörgetni a legfrissebb feltöltéseket, ilyenkor nagyon jó szolgálatot tud tenni a sötét mód. Itt elsősorban a szemkímélés miatt fontos az új funkció megjelenése, de persze számolni lehet azzal is, hogy az eszköz üzemidejére is jó hatással lehet majd a fejlesztés. (Már amennyiben AMOLED kijelzős mobilon vagy tableten van munkára fogva az applikáció.)

A szakemberek körültekintően dolgozták ki a sötét módot az Instagram esetében is, ennek köszönhetően a különböző grafikus elemek, szövegek egyáltalán nem lesznek zavaróak semmilyen körülmények között. Teljesen sötét az Instagram alapja, de nem az egész felületére kiterjedően, mert az alsó sáv például csak sötétszürke, ezáltal jobban elkülönül. Természetesen a fényképeket és a videókat nem fogja megváltoztatni a sötét mód, ebből kifolyólag az Instagram Történetek szekcióra nem lesz túl nagy hatással, de így is nagy felületen lesz fekete a grafikus felület.

Galéria megnyitása

Amiben az Instagram sötét módja különbözik a legtöbb alkalmazásban látottaktól, az az, hogy nem lehet manuálisan szabályozni. Jelen helyzetben egyáltalán nincs ennek a funkciónak kapcsolója a beállításokon belül. Ez azt jelenti, hogy csak akkor aktiválódik a sötét felület, amikor az operációs rendszerben be van ez állítva, szóval az egész telefon be van sötétítve. Azt nem tudni, hogy az Instagram miért döntött úgy, hogy nem vezet be ennek egy külön kapcsolót, de a felhasználók rögtön kritikával illeték emiatt a vállalatot.

Sokan hozták példaként a Twittert, ahol ezt nagyon könnyen lehet szabályozni, de még a Google saját fejlesztésű programjainál, valamint egyebek mellett a Facebook Messengernél is úgy működik a sötét mód, hogy kapcsolhat automatikusan, de ez csak egy lehetőség, mert manuálisan is rendelkezhet ez felett az ember. Meg lehet azt oldani, hogy az operációs rendszertől függetlenül sötét legyen például a Gmail, az Instagramnál viszont nincs erre mód. És éppen ezért van az, hogy csak akkor lehet ezt egyelőre használni, ha az iOS 13 vagy az Android 10 fut az adott eszközön. Erre maga Adam Moseri is felhívta a figyelmet a Tweetjében.

Reményeink szerint az Instagram hamarosan megoldja majd azt, hogy szabadon kapcsolható legyen a „világítás” az applikáción belül minden platformon – nemcsak az iOS-en és az Androidon, hanem a Windows esetében, vagyis a webes felületen is lenne erre igény.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap