Rengeteg szilícium-ostya ment tönkre a TSMC-nél

A végső adatok alapján 10 000 és 30 000 darab közötti mennyiségben kell kidobni szilícium-ostyákat.

Rengeteg szilícium-ostya ment tönkre a TSMC-nél

Még január végén adtuk hírül, hogy a TSMC-nél vegyi szennyeződés miatt szilícium ostyák sérülhettek, a baleset miatt egy időre a gyártást is le kellett állítani, ami összességében komoly termelés-kiesést okozott. Akkoriban úgy tűnt, hogy nagyjából 10 000 szilícium ostyát érintett a fiaskó, azt viszont még nem lehetett tudni, ez pontosan milyen hatással lesz a vállalat termelésének alakulására.

A friss beszámoló alapján úgy tűnik, nagyobb problémát okozott a vegyi szennyezés, mint gondolták, ugyanis a sérült szilícium ostyák száma nem 10 000, hanem 10 000 és 30 000 darab közé tehető. Arról nem esett szó, pontosan mi történt a 14 B üzemben, csak annyi derült ki, hogy az érintett szilícium-ostyák menthetetlenek. Az esemény miatt a TSMC nemrégiben módosította negyedéves pénzügyi előrejelzését: a vártnál 550 millió dollárral kevesebb teljes árbevétel folyhat be, a bruttó árrés 2,6%-kal csökken, a működési árrés 3,2%-kal lesz alacsonyabb, a részvényenkénti nyereség pedig 0,42 tajvani dollárral csökkenhet.

A vállalat az aktuális állapotok alapján úgy tervezi, hogy a kiesett szilícium-ostyákat a második negyedév folyamán pótolni tudja. Vagyis a végső állapot hosszabb távon az lesz, hogy a baleset miatt csak 0,2%-kal csökken a bruttó árrés, 0,2%-kal alacsonyabb lesz a működési árrés, illetve 0,08 tajvani dollárral csökken a részvényenkénti nyereség.

A tajvani bérgyártó az eset kapcsán természetesen felvette a kapcsolatot a vásárlóival, így a kieső termelést megegyezés szerint pótolja majd. Arról nincs hír, hogy a kiesés mekkora hatást gyakorol majd a piacra, vagyis kialakul-e ideiglenes hiány bizonyos termékekből, de idővel erre is egészen biztosan fény derül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap