Sok fontos újítást és változást hoz az új AIDA 64

A szoftver felkészült az érkező processzorok és videokártyák támogatására, új tesztet kapott és a friss Windows 10-es csomagot is támogatja.

Sok fontos újítást és változást hoz az új AIDA 64

Az AIDA64 elérkezett a 6.00-s kiadáshoz, ami rengeteg újítást hoz – és itt nem csak az új termékek támogatására kell gondolni. A népszerű információ-, diagnotszikai- és tesztprogram már felkészült a Windows 10 legújabb frissítőcsomagjára, amely a Max 2019 Update nevet viseli és éppen a napokban jelent meg. A szoftver ezzel együtt az AMD Matisse asztali processzorait is támogatja már, amelyek ugye a ZEN 2 architektúra köré épülnek.

Tesztmodulok terén fontos változás, hogy megjelent az SHA3-512-es benchmark, a többi tesztmodult pedig felkészítették a ZEN 2 architektúra támogatására, így ezek AVX 2 optimalizációt kaptak. A teszteket ezzel együtt az AMD EPYC Rome szerver- és munkaállomás- platformhoz is optimalizálták – ezek az AVX2, FMA3, AES-NI és SHA utasításkészleteket egyaránt használhatják.

Galéria megnyitása Az új teszt Az SHA3-512 egy 64-bites, több szálon futó teszt, ami az AVX2 mellett AVX, ACVX-512, BMI2 és XOP optimalizációkat egyaránt kapott. Annak érdekében, hogy a régebbi architektúrák köré épülő processzorokon is futtatni lehessen az új modult, 32-bies változat is készült belőle, ami az AMK5, K6, K7 és K10 archtiektúráit, illetve a teljes Intel Pentium családot támogatja. Az új tesztmodul érkezésével a régi SHA1 benchmark távozik a processzor-részlegről, de a GPGPU teszteknél használatban marad, valamint a VP8 benchmarktól is búcsút kell vennünk.

Új hardverek terén előzetes támogatás érkezett az AMD Navi GPU-k mellé, valamint az Intel Comet Lake processzorokhoz is. Az új alkalmazás már támogatja a Corsair H110i Platinum és a H115i Platinum folyadékhűtő szettekben található szenzorokat, valamint a BeadaPanel LCD és a SteelSeries Rival 710 OLED kijelzőt is felismeri.

Említést kell még tennünk a Cooler Master MP750 RGB egérpad támogatásáról, valamint a Corsair Obsidian 1000D, az EVGA iCX2, a Farbwerk 360, illetve az NZXT GRID+ V3 szenzorok támogatásáról is. Az alkalmazás mostantól GPU adatokkal szolgál az AMD Radeon VOO, valamint az Nvidia GeForce GTX 1600-as és GeForce RTX 2060-as sorozatú videokártyákhoz is.

Az új szoftver természetesen ezúttal is többféle változatban jelenik meg, amelyek az adott célközönség igényeire koncentrálnak. Az alkalmazás minden fontosabb Windows kiadással kompatibilis, 30 napig pedig próbaváltozatban is tesztelhető. A legfrissebb verzió letöltéséhez a hivatalos weboldalra érdemes ellátogatni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap