Sok a tévhit a netbookok körül

"Az Egyesült Államokban hatalmas netbook-visszaváltási trend volt megfigyelhető, egyes üzletekbe ugyanis az eladott netbookok 30 százalékát visszavitték a vásárlók" - tudtuk meg Sean Maloney-tól, az Intel marketing főnökétől.

Sok a tévhit a netbookok körül

"Az Egyesült Államokban hatalmas netbook-visszaváltási trend volt megfigyelhető, egyes üzletekben ugyanis az eladott netbookok 30 százalékát visszavitték a vásárlók" - tudtuk meg Sean Maloney-tól, az Intel marketing főnökétől.

"A netbookok megjelenése után, nagyjából tavaly júniustól augusztusig pár helyen a netbookokat notebookokként tünteték fel az üzletek." - közölte Sean Maloney a héten az Intel befektetőinek találkozóján. "Nagyot csalódtak a vásárlók, ugyanis pár ember, egész pontosan a vásárlók 30 százaléka visszavitte a boltba a gépet, ami katasztrófális eredmény."

"Ha külön helyezzük el őket a polcokon, valamint feltüntetjük mire igen, és mire nem képesek a netbookok, akkor normálisan fognak működni a dolgok. Néhány európai üzletben láthatjuk ezt, ott ugyanis feketén-fehéren leírják az eladók, hogy mire nem alkalmas egy netbook."

Ugyanezen a találkozón az Intel demonstrálta a teljesítmény-különbséget egy netbook és egy középkategóriás notebook között egy HD-minőségű NBA-videó segítségével. Az Atom processzor-alapú netbook eléggé szaggatva vitte a képkockákat, miközben a Core 2-alapún döcögésmentesen végigment a videó. A lényeg: számos felhasználási területen, főleg a HD-videók terén, amik manapság egyre népszerűbbek, az Intel Atom processzorok kevésnek bizonyulnak. Pláne önmagukban, ezért nagyon hasznos ötlet, amikor egy jobb teljesítményű GPU-t raknak melléjük, így ugyanis tehermentesíteni lehet a központi egységet és élvezni lehet a HD-filmek által nyújtott minőséget. Ilyen kezdeményezés az NVIDIA Ion, aminek első gyakorlati megvalósulását, az Acer Aspire Revo-t már láthattuk.

A találkozón az is kiderült, hogy nem igazán tudnak a vásárlók különbséget tenni a netbookok és az ultra-vékony notebookok, másként a CULV-s laptopok (például Asus P30A) között. Ezek az új hordozható gépek várhatóan a nyár elejétől fognak megjelenni a boltokban, áruk pedig valamivel magasabb lesz a netbookokénál. A fenti szöveget Sean egy résztvevő kérdésére mondta el, aki azt szerette volna megtudni, hogy az Intel miért nem indít felvilágosító kampányt a netbookokról.

Oldalunkon eddig számos netbookról jelent meg teszt, többek között járt a boncasztalon a legelső netbook, az Asus Eee PC 701, valamint az MSI Wind U100, az Asus Eee PC 1000H, az Acer Aspire One, a Lenovo Ideapas S9e S10e, a kissé luxus-kategóriás Asus EeePC S101, az Asus Eee PC 1000HE is, és tiszteletét tette az MSI Wind U115 Hybrid netbook is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward