SOE Live 2014 összefoglaló

Milyen újdonságokra számíthatunk a SOE MMO-k terén? EverQuest, EverQuest 2, Landmark és EverQest Next bemutatók.

SOE Live 2014 összefoglaló

Augusztus 14-17 között tartotta idén a Sony Las Vegasban a SOE Live rendezvényét, amelyen a rajongók találkozhattak egymással és a SOE munkatársaival, nem mellesleg pedig megtudhatták, mik a tervek kedvenc online játékaikkal kapcsolatban. Vegyük sorra, milyen információkkal térhettek haza idén a Vegasba látogatók!

Everquest Next

Az új EQ játék építgetős részének, a Landmarknak segítségével szinte már élőben követhetjük nyomon, ahogyan az MMO épül: augusztus 27-én ez egy nagyobb frissítést kap, ugyanis belekerül a harcrendszer, így a bétázók összemérhetik egymással erejüket. Először csak a rendszer alapjaival ismerkedhetnek meg, de harci rész folyamatosan bővülni fog. A játékosoknak a frissítés után már jobban oda kell figyelniük hová mennek, ugyanis bekerül a Landmarkba az esésből eredő sebződés, és a fulladásos halál is valódi veszéllyé válik.

A bemutatóban három új kasztot és a harcrendszer részleteit mutatták be, és a nézők vethettek egy pillantás az új játszható fajra is, amely a Teir'DAal, azaz a sötét elf lesz. Az Everquest korábbi részeivel ellentétben a Nextben a kaszt kiválasztása nem visszafordíthatatlan döntés lesz, a felálláson menet közben változtathatunk. Induláskor már több mint 40 kaszt áll majd rendelkezésünkre, ezek közül a Clericet, az Elementalistot és a Tempestet láthatták az érdeklődők.

A Cleric elsősorban support kaszt lesz, de ezt nem úgy kell elképzeljük, mint a legtöbb MMO-ban, nem hátul fog állni a HP-csíkokat bámulva, hanem aktív résztvevője lesz a csatáknak, sőt vezérként funkcionál. Heavens Vengeance nevű képessége pl. jelzi társainak, hol van a csata sűrűje, buffolja őket és és szép területre ható sebzést oszt az ellenfeleknek. Olyan támadásokat is kap, melyekkel közben társait gyógyítja.

Az Elementalist távolsági harcot kedvelő mágus jég- és tűzvarázslatokkal, mestere a csatatér irányításának. Jégvarázslatai segítségével csapdába tudja ejteni ellenfeleit, akik aztán kapnak hideget-meleget.

A Tempest olyan érdekes druida-bérgyilkos kombináció, aki a villám alapú varázslatokat részesíti előnyben. Spark Rush nevű varázslatával pl. ő maga változik villámmá, és közelíti meg szó szerint villámgyorsan ellenfeleit.

Dave Georgeson, a játék kreatív rendezője kihangsúlyozta, hogy a kasztok közül egyik sem erősebb a másiknál, a Cleric, annak ellenére, hogy support kaszt pl. megállja a helyét a Warriorral szemben is. Minden attól függ, hogyan játszik a játékos, és mit tud kihozni karakteréből.

A teljes, közel egy órás EQ Next bemutató alant megtekinthető (7:40-nél kezdődik).

EverQuest

Október 28-án jelenik meg az EverQuest új, szám szerint 21. kiegészítője, a The Darkened Sea, amelyben visszatérnek a klasszikus karakterek: Firiona Vie és Lanys T'Val. Lesz itt még sok más érdekesség is: a maximális elérhető szint 105-re nő, személyre szabott loot, hátasok kényelmesebb, helygazdaságosabb tárolása, dinoszauruszok...

A lootrendszer változása a legérdekesebb, lényegében arról van szó, hogy a játékos bejelölheti, milyen tárgyakat szeretne, mi az, amire nincs jelenleg szüksége, és mi az, amit soha nem is akar látni, és ez alapján a rendszer nem pakolja tele zsákjait olyasmivel, amire nincs szüksége, amire van, azt viszont automatikusan megkapja.

The Darkened Sea tiszteleg az előző kiegészítő, a The Buried Sea előtt is, a hozzá tartozó részek ugyanis pont ott, a Buried Sea területén találhatóak: 8 új zóna vár arra, hogy a játékosok felfedezzék.

A kiegészítőt bemutató 50 perces előadás teljes anyaga alant látható (2:00-nál kezdődik).

EverQuest 2

Az EQ 2 11. hó 11-én kapja meg 11. kiegészítőjét, amely a The Altar of Malice címet kapta. A kiegészítővel két új PvE és egy speciális PvP deathmatch zóna érkezik, új dungeonök, küldetések, még néhány szint, és egyes játékrendszerek is átdolgozásra kerülnek. A legnagyobb durranás azonban az új faj érkezése lesz. Ja, és itt is lesznek dinoszauroszok...

Az EQ 2 történetében nem volt gyakori az új fajok érkezése. Az új, sárkányszerű Aerakyn, akárcsak az Echoes of Faydwer kiegészítő lényei, az Artasai és a Fae, szárnyakkal fog rendelkezni, így ha a játékos eléri a 85. szintet, amikor repülő hátasa lehet, nem is lesz szüksége rá, mert saját szárnyai segítségével fog tudni repülni.

A játék ajándékkal kedveskedik azoknak a veteránoknak, akik már 10 éve játszanak - ellátogathatnak a nosztalgikus értékű Isle of Refuge-ra, amely az új zónák bázisa is lesz. Ezen kívül kapnak ott egy házat is, melyet ismerős karakterekkel népesíthetnek be.

A játékosok nem fognak unatkozni a kiegészítő és a szokásos frissítések közötti időszakban sem, mivel mindenhez elérhetőek lesznek a grandmaster varázslatok, és új tiert kapnak a ritka ősi varázstekercsek. A presztízs képességek és a klánok szintje is egészen 100-ig mehet. Az újfajta dungenonökben több teljesen eltérő szintű játékos is együtt kalandozhat, úgy, hogy mindenki a saját szintjének megfelelő jutalmakat kap. Heroic szintű tárgyakat a kereskedőktől is lehet majd vásárolni.

Ősztől az All Access tagok különleges tárgyakkal és varázslatokkal lesznek gazdagabbak. Jövőre nagy változások várhatóak a játékban, jönnek a cross-server dungeonök, így jóval könnyebb lesz majd csapatot találni. Átalakul az istenségek rendszere és a publikus küldetések is. Echoes of Faydwer kiegészítő lesz a következő, amelyet felújítanak, ezúttal 100-as szintű játékosok számára.

A közel félórás EQ 2 előadás alant megtekinthető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward