SOE elbocsátások, kukázva a The Agency

A The Agency című MMO játék fejlesztőjét, a Sony Online Entertainment Seattle-t a jelek szerint bezárták. Ez sajnos azt jelenti, hogy kukázták az évek óta futó projektet is. Sajnos láthattunk már az iparban ilyesmire példát korábban.

SOE elbocsátások, kukázva a The Agency

A The Agency című MMO játék fejlesztőjét, a Sony Online Entertainment Seattle-t a jelek szerint bezárták. Ez sajnos azt jelenti, hogy kukázták az évek óta futó projektet is, de tény, hogy láthattunk már az iparban ilyesmire példát korábban is.

R.I.P. The Agency - Covert Ops

A hírek elsőként a Duke Nukem alkotójának és a 3D Realms alapítójának, George Boussardnak a Twitter oldalán bukkantak fel, aki pár nappal az események bekövetkezése előtt hívta fel a figyelmünket a közelgő viharfelhőkre. "Az a hír járja, hogy a SOE Seattlenél leépítsek vannak, lehetséges, hogy bezárják."

Ez nem minden, több stúdiót érintenek az elbocsátások: "Hogy pontosak legyünk, a leépítések a SOE egészére vonatkoznak, így érinthetik Austint, San Diegot, stb." Broussard utoljára Denvert hozta hírbe és már előre szerencsét kívánt az ottani dolgozóknak.

Az Agency-re visszatérve, a játék már elméletileg közel kellett legyen a megjelenéshez, igaz számos csúszást megélt. Utoljára 2011 végére ígérték. Összesen 115 ember dolgozott a kémes témájú MMO-n, amiből 50 ember felelt volna a játék állandó üzemeltetéséért a későbbiekben. Az MMO projektek mindig hatalmas költséggel járnak, a SOE szárnyai alatt pedig jó néhány meghúzódott: fejlesztés alatt állt a következő PlanetSide, Everquest és a The Agency.

Ezen felül üzemeltetik a Free Realms-t és a meglehetős sikerrel indult DC Universe Online-t. Utóbbi a cég leggyorsabban fogyó játéka lett, míg a Free Realms elérte a 17 millió regisztrált felhasználót és nem olyan rég elindult a PS3-as változata is Észak-Amerikában. Hamarosan indul az európai szerver is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward