Sikertelen volt az OZombie Kickstarteres kampánya

American McGee újra próbálkozik, ezúttal egy Alice animációs film jogaiért küzd.

Sikertelen volt az OZombie Kickstarteres kampánya

Az Alice: Madness Returns alkotója American McGee leállította a Kickstarteres gyűjtést zombi témájú Óz a Nagy varázslós játékához, amelyhez 950 000 dollárra lett volna szüksége. Négy hét alatt mindössze 141 513 dollár jött össze a projektre. McGee blogjában elmagyarázta, hogy azért döntöttek így, hogy új gyűjtésbe kezdhessenek.

McGee játéka az Alice Csodaországban sötétebb és horrorisztikusabb változata volt, a jogok viszont sajnos nem az alkotónál vannak, ezért ha animációs filmeket szeretne készíteni a témában, akkor ahhoz meg kell vásárolja őket. Eredetileg az OZombie-s gyűjtés bónusz célkitűzései között szerepelt a jogok megszerzése. McGee elmondta, hogy az OZ kampányból szerették volna kivenni a Alice filmjogokat, mert nem tudtak rá külön gyűjtést indítani, mivel a Kickstarter nem engedi, hogy több projekt is fusson ugyanabban a témában, részben ezért is vetettek véget az OZ gyűjtésnek.

"Az OZ-nak a jövőben bármikor indíthatunk új kampányt. Az Alice film jogai viszont csak rövid ideig lesznek elérhetőek. Ma feláldozzuk az OZ-t, hogy valódi esélyünk legyen az Alice filmmel."

"A jogok megszerzése nem kis dolog lenne. Alice jövőjének nagy része a kezünkbe kerülne. Mi készíthetnénk az animációs sorozatokat, nagy filmeket és a hozzájuk kapcsolódó termékeket, így frissen tarthatnánk Alice világát, attól függetlenül, hogy mi történik a játékok terén. Remélem csatlakoztok hozzánk, hogy mindezt valóra válthassuk."

Az Alice sorozat jogai jelenleg a Collision Entertainment kezében vannak, McGee-nek évente 100 000 dollárt kéne fizetnie, hogy filmeket készíthessen az Alice világban, de 500 000-ért egyben is megvásárolhatná az egészet.

Az animációs sorozat előzetesét alant megtekinthetitek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward