Sikeresen Kickstartolt a Chaos Reborn

Jövőre jelenik meg az X-COM alkotójának stratégiai RPG-je, amely egy régi kultusz klasszikus előtt tiszteleg.

Sikeresen Kickstartolt a Chaos Reborn

Julian Gollop, az X-COM alkotója egy hónapja tette fel új játékát Kickstarterre. A gyűjtés sikeresen zárult és így megszülethet a Chaos: The Battle of Wizards című 1985-ös ZX Spectrumos klasszikus darab folytatása, a Chaos Reborn című körökre osztott stratégiai RPG.

A 180 000 dolláros kitűzött célt végül szépen sikerült túllépni, összesen 210 854 dollár jött össze, ami lehetővé teszi, hogy a bónusz célkitűzések közül is megvalósuljon az első, azaz a játék az angolon kívül más nyelveken is megjelenhet. Az alkotók egyelőre a francia, német, olasz és spanyol nyelveket említették, de még más nyelvek is szóba jöhetnek. A mobil portok viszont úgy néz ki, hogy nem fognak megvalósulni, mert az ehhez a bónuszhoz szükséges 240 000 dolláros összeget már nem sikerült elérni.

A 80 egyedi varázslatot és 24 fajta szörnyet felvonultató játékban pörgős, 10-30 perces csatákra számíthatunk. Olyan varázslatokkal is találkozhatunk, melyek az eredeti klasszikusban szerepeltek, pl. Gooey Blob, Raise Dead, Magic Wood. Erőnket többszintes, véletlenszerűen generál arénákban mérhetjük össze ellenfelünkkel, akiket illúziók segítségével vezethetünk félre.

A meccsek több gépen online (élőben, vagy aszinkron módban) ill. egy gépen offline is mehetnek. Lesz 2 vs 2 játékmód is, amelyben két páros játszhat egymás ellen, vagy egy páros egy MI-által irányított duó ellen. A játékhoz komplett rangsoroló és liga rendszer is készül, és lesznek díjazott bajnokságok is. Barátainkkal és klántársainkkal kereskedhetünk is.

A multiplayer módok mellett lesz egy robosztus szóló rész is, a Realms of Chaos, amelyben a véletlenszerűen generált hatalmas és változatos pályák mellett a játékostársaink által létrehozott birodalmakban is kalandozhatunk kincseket, új varázslatokat és ritka varázstárgyakat gyűjtve. Ha közben mégis egyedül éreznénk magunkat, behívhatunk magunk mellé társnak valakit barátaink közül.

Az alábbi videóban, amelyből a játékmenetet ismerhetjük meg, maga Gollop játszik a darab egyik nagy rajongója ellen, aki nem más, mint Ken Levine.

Kapcsolódó hírünk:

Chaos Reborn Kickstarteren

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward