Shepard parancsnok keresztneve

A világ nagy rejtélyeit feltáró sorozatunk legújabb részében fényt derítünk arra, hogyan nevezték el a játékosok Mass Effect karakterüket.

Shepard parancsnok keresztneve

A Mass Effect főszereplőjének, Shepard parancsnoknak a karakter megalkotásakor nemtől függően John vagy Jane az alapértelmezett keresztneve. A BioWare belekukkantott a Mass Effect 3 játékosainak adataiba, és kiderítette, hogy a legtöbben egyáltalán nem kreatívkodtak, maradtak a beállított névnél. Az elemzések alapján az előre beállított után a női Shepardoknál a Sarah, Kate, Alice, Jessica és Alex a legelterjedtebb keresztnév a népszerűség sorrendjében (az én Shepardom, akit az első rész óta hordozgatok játékról-játékra is Alex névre hallgat). A férfi Shepardok körében a Jack, James, Chris, Alex és a Michael nevek voltak a legelterjedtebbek.

A BioWare blogján közzétette az alábbi grafikát, amelyen országok szerinti leosztásban is láthatjuk a legnépszerűbb keresztneveket - érdekes, hogy milyen sok közöttük az átfedés. A Sarah például egyformán a népszerű a németeknél, a franciáknál és az olaszoknál, a Kate-et az oroszok és a lengyelek is szeretik, az Alex pedig (férfinévként) vezet az olaszoknál, a spanyoloknál és az oroszoknál is.

A BioWare egyébként kijelentette, hogy a Mass Effect kánonban nincs hivatalosan elfogadott verziója az olyan dolgoknak, amelyekben a játékosnak választási lehetősége van, tehát Shepardnak technikailag nincs keresztneve, ahogy nincs alapértelmezett kedvese sem (de persze mi tudjuk, hogy csakis Liara lehet az).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward