Secret World sikerek

Az ingyenessé válás miatt sokan vásárolták meg a játékot, de a Funcom így is kénytelen meghúzni a nadrágszíjat.

Secret World sikerek

A The Secret World havidíjas mivoltának decemberi megszűnése jót tett a játéknak: az MMO-ból több mint 70.000 példányt adtak el az utóbbi négy hétben. A Funcom úgy nyilatkozott, hogy ez az összeladások 30 százalékos növekedését jelentette (tehát eddig kb. 300 ezer kelhetett el). Az előfizetési díj megszűnése a játékosok aktivitásának 400 százalékos növekedéséhez vezetett. Jegyezzük meg, hogy a Secret World nem lett F2P, a játékot meg kell vásároljuk, ha játszani akarunk, és a jövőbeli DLC-k sem lesznek ingyenesek. Az előfizetés megmaradt választható opcióként, de aki csak el akar játszogatni, az megteheti úgy, mint a GW2 esetében, egyszeri vásárlással.

A sikerekről szóló hír egy másikkal együtt érkezett, amely arról szól, hogy a Funcom bejelentette, hogy átstrukturálja a teljes céget (az "átstrukturálás" általában a leépítés kifejezés szépített változata) - erre persze már lehetett számítani. Az Anarchy Online, az Age of Conan és a The Secret World támogatása mellet a cég kisebb, minőségi MMO-k fejlesztésére fogja koncentrálni az erőit, az első ilyen a Lego Minifigures lesz.

Az elbocsátások és az esetleges súdiók/irodák bezárásával (erről még semmi konkrétat nem lehet tudni) a Funcom reméli, hogy kisebb és "áramvonalasabb" lesz, a kisebb kockázattal járó projektek pedig  biztosítani fogják, hogy nem érhetik egyszerre nagy veszteségek a céget, ha ezekkel kapcsolatban valami balul sül el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward