Sci-fi fantasy játék lesz a Piranha Bytes-féle Elex

A Gothic és a Risen készítőinek új játéka a sci-fantasy műfajban indul, és most kiderült róla néhány új információ.

Sci-fi fantasy játék lesz a Piranha Bytes-féle Elex

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Gothic és a Risen készítői egy új szerepjátékon dolgoznak Elex néven. Most pedig kiderült róla néhány friss információ, ráadásul kaptunk egy rakás screenshotot is.

Science-fantasy a javából

A játék egy érdekes világba kalauzol el minket. A Malagan bolygó technológiailag nagyon fejlett volt, és a civilizált lakosság milliárdokat számlált. A jövő tehát fényesnek tűnt, egészen addig, míg be nem csapott egy meteor. Onnantól kezdve minden megváltozott: a túlélők között véget nem érő harc alakult ki, ugyanis mindegyik frakció másként képzeli el a bolygó jövőjét.

A konfliktusok központjában azonban egy új nyersanyag, a meteorral érkezett Elex áll. Ez képes működtetni a gépeket, és lehetőséget ad a mágia használatára, és az élőlények átalakítására.

A játék négy frakciója erősen eltérő elképzelésekkel rendelkezik. A Berserkers módot talált arra, hogy az Elexet tiszta Manává alakítsa, és ennek segítségével a bolygó romjaiból gazdag erdőket létesítsen. Ahogy a a varázslat átveszi a technológia helyét, ez a csoport egyre jobban érzi magát. Ezzel szemben az Albs néven futó frakció le akarja igázni egész Magalant. Úgy gondolják, hogy az Elex jog szerint csak őket illeti meg, ennek megfelelően már a kezdetektől fogva elkezdték használni és fogyasztani azt tiszta formájában. Ettől tisztábban gondolkoznak, erősebbek lesznek, és megszabadulnak az érzelmeiktől.

A Clerics frakció viszont úgy látja, hogy az Elex mindenféle fogyasztása bűn. A meteor becsapódási helyénél, Ignadonban vertek tábort, egy olyan vulkanikus területen, amiről mindenki azt hitte, hogy nem él meg ott semmi. Éppen ezért titokban és rejtve tudtak megerősödni. Ők kizárólag arra használják az Elexet, hogy a masinériáikat működtessék vele. Az iparosodásban hisznek, és szerintük Magalant még fejlettebbé kellene tenni, mint korábban.

Végül pedig itt van nekünk az Outlaws frakció. Ahogy a neve is elárulja, ők a számkivetettek, akik a romokat fésülik át, mindenféle értékes holmi után kutatva, és ellopva azokat. Semelyik másik csapatnak nem akarnak behódolni, úgy vélik, hogy a meteor végre elhozta nekik a szabadságot, és a saját döntések meghozatalának lehetőségét.

Történet és világ

A sztori alapvetése szerint a játékos karaktere az albok közül került ki, így gyerekkorától kezdve tiszta Elexszel etették. Népe szokásának megfelelően őt is hideg katonának nevelték egész életében, és úgy tűnt, az lesz a sorsa, hogy egyszer egy sereg vezetője legyen.

A történet elején azonban csapdába esik, és szülőföldjétől távol kerülve kell megpróbálnia túlélnie. Mivel nincs hozzáférése Elexhez, elkezdenek megjelenni az érzelmei, amikkel életében először kell megküzdenie. Ellenségekkel körülvéve, népétől kitaszítva kell valahogy megtalálnia a saját útját.

Út pedig lesz bőven, ugyanis a nyitott világú játékban már a kezdetektől fogva oda mehetünk, ahová csak szeretnénk. A közlekedésben segítségünkre lesz a jetpackünk is, a készítők szerint ebben a játékban gyakorlatilag bárhova elmehetünk, és bármit elérhetünk, amit csak a szemünk lát.

Az Elexben nem lesznek hagyományos értelemben vett karakterosztályok. Ehelyett különböző tapasztalt mesterek kegyeit kell keresnünk, és tőlük tanulhatunk meg kiválasztott képességeket. Mindez azonban nem elég, ugyanis nagyon fontos lesz az is, hogy miként viselkedünk a többi emberrel, hogyan hatunk rájuk. Ennek megfelelően szerezhetünk barátokat és ellenségeket, valamint találhatunk egy társat is magunk mellé.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward