Schafer és Gilbert újra egy csapat

A Monkey Island híres alkotói ismét együtt gyúrnak egy új játékra.

Schafer és Gilbert újra egy csapat

Ron Gilbert csatlakozott a Double Fine-hoz, ami eddig leginkább a Brütal Legend-ről ismert. Így visszakerült régi barátja Tim Schafer mellé, hogy újra együtt dolgozhassanak egy játékon. Hogy min is?

„A régi kalandjátékok olyasmik, amik visszatérhetnének. A Monkey Island nagyon jól teljesített iPad-en, és a felújított változatok is szép eredményeket mutattak fel. Úgy gondolom sok ember van odakint, akik élvezik az ilyen fajta játékokat, tehát lenne értelme visszahozni őket.

Errm, persze nem azt mondom, hogy mi egy kalandjátékon dolgozunk.”

Hát ezzel nem vagyunk előrébb. Az interjú részlet egyébként a Kotakuról van, ha van pár percetek érdemes végigfutni az egészen, de ahogy a bevezetőben is írja a riporter: cseppet nehéz eldönteni mikor beszélnek a srácok komolyan.

Schafer egyébként nemrég újra a hírek kereszttüzébe került, köszönhetően annak, hogy még két hónapja beszólt az Activision fejes Bobby Koticknak. Ő ugyanis nemrég némileg megkésve reagálta le a dolgokat, és elmondta, hogy igazából semmit sem tudott a Brütal-ról, mikor összeolvadtak a Vivendi-vel, akkor mondták neki, hogy itt egy projekt, aminél állandóan csúsznak a határidőkkel, és a játék se néz ki valami nagy számnak, le kéne lőni. Hát lelőtték és mint mondta, később igazuk lett, nem is lett nagy a játék (eladások tekintetében sajnos tényleg nem). Persze kérdéses, hogy akkor miért harcoltak annyira érte, amikor az EA felkarolta, hogy ők majd kiadják. Schafer erre reagálva azt mondta, hogy szomorú ez az egész, hogy nem őt szapulja Kotick, hanem a csapatának szól be, akiket majdnem munkanélkülivé tett. Ráadásul erre a riposztra, két hónap kellett…

A Double Fine egyébként jelenleg több játékon is dolgozik, a bejelentett Costume Questről már írtunk is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward