Samsung-Deezen: Ilyen jó dolgokat lehet kartondobozból faragni

Érdekes, vicces és hasznos tervek százai érkeztek be a két cég tervezői pályázatára, ami tavasszal indult.

Samsung-Deezen: Ilyen jó dolgokat lehet kartondobozból faragni

A Samsung és a Deezen közösen hirdetett egy olyan versenyt, aminek keretében az emberek nagyon magas díjazás mellett tervezhettek olyan eszközöket, amiket kidobásra ítélet kartonból lehet megalkotni, és hasznos lehet a lakásban. Most már megvannak a győztesek, a legjobb terveket pedig elérhetővé teszi a Samsung az érintett vásárlók számára.

Még áprilisban számoltunk be arról, hogy 20 000 dollárt ajánlott fel a Samsung azoknak, akik igazán ötletes dolgokat képesek megalkotni pusztán kivágott kartonból. Ezzel újra felhasználhatnak olyan anyagokat, amiket egyébként az emberek alapvetően egyszerűen csak kidobnának, jobb esetben a szelektív hulladékgyűjtőkbe juttatnának.

A felek adtak néhány induló ötletet a lelkes dizájnerek és amatőr tervezők számára, hogy milyen jó dolgokat lehet kreálni a televíziók csomagolásából, ez kifejezetten erős kartonból van, hogy megfelelően óvja az esetleges sérülésektől a sokszor méregdrága készülékeket. És ezeknek az ötleteknek a mentén újabb dolgokat kellett kiötlenie az indulóknak az Out of the Box című verseny keretében.

Galéria megnyitása
A legjobb tervek egy képen

Az érdeklődők április 6. és május 29. között küldhettek be pályaműveket, és nem volt ennek semmilyen földrajzi korlátja, globálisan bárhonnan küldhettek az emberek a versenyre terveket. Az indulók a kidobásra ítélt kartonokból háztartási eszközöket, lakberendezési tárgyakat hozhattak létre, amiknek teljes mértékig valóban kivitelezhetőnek kell lennie.

Ezeket egészen pontosan a Samsung Lifestyle termékcsalád különböző modelljeinek a dobozából lehet megalkotni, ezeknek a pontozott felületére kellett rávetítetni a terveket. Ide tartozik például a The Serif, a The Frame és a The Sero is. Mostanra már projekt is kínál a Samsung ezen a termékvonalon, persze annak nincs hatalmas doboza, ami újra felhasználható némi tervezést és vagdalást követően.

Abszolút sikeresnek ítélte a tervezői versenyt a Samsung, ugyanis 1554 pályázatot fogadott a csaknem kéthónapos kiírás alatt a Deezen. Összesen 84 országból küldtek be terveket az Out of the Box versenyre, és bár eléggé sokáig tartott, mire ezeket a Samsung és a Deezen a járvány alatt kiértékelte, mostanra megszültetett a legjobbak névsora.

Galéria megnyitása

A végső győzelmet nem egyetlen pályaművel húzták be az indulók, hanem egy komplett sorozattal. Az Endangered Animals nevű sorozat olyan állatokat formázó kartonbábukból áll, amik nemcsak mutatósak, de sokoldalúan kihasználhatóak a lakáson belül, gyereke rá is ülhetnek, de jók ezek kisasztalnak vagy éppen növénytartónak. Van itt teknősforma, jegesmedve és orrszarvú is. Ezeket Sarah Willemart és Matthieu Muller tervezte.

Galéria megnyitása

A mi kedvencünk pedig egy másik döntős megoldás, Rider, a hintaló lett, amit André Cardoso készített. Ezt végül a második hellyel jutalmazták a bírák. A harmadik egy lépcsőzetes polcrendszer lett. A negyedik helyet pedig megosztva jutalmazta a Samsung, a Twist fantázianevá kosár és a sokoldalú moduláris asztal között nem tudtak dönteni az illetékesek.

Galéria megnyitása

A Samsung nyilvánosságra hozza a legjobbnak ítélt és ténylegesen jól kivitelezhető terveket. Ezeket a csomagolásra nyomtatott QR-kód révén lehet majd elérni. A vállalatnak fontos a környezettudatosság, és ezért is jutalmazták a lelkes embereket összesen 20 ezer dollárral ezen a kartontervezős versenyen.

„Minden egyes beérkezett pályaműnek őszintén örülünk. Elképesztően sok vicces és briliáns ötletet kaptunk. Örömmel tölt el a tudat, hogy a fenntarthatósággal kapcsolatos felhívásunk ennyire megmozgatta a felhasználóink fantáziáját – mondta el Jongsuk Chu, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának ügyvezető alelnöke.

Reményeink szerint a Samsung a jövőben elő fog még állni ilyen remek kezdeményezéssel, és minket is örömmel tölt el, hogy a nagyvállalatok egyre többet tesznek azért, hogy a környezettudatosságot se hagyják figyelmen kívül a különböző termékeik előállítása során.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap