Samsung 840 EVO mSATA SSD-k, akár 1 TB-os kivitelben is

Megérkeztek a 840 EVO SSD meghajtók miniatürizált változatai, amelyek rövidesen kaphatóak is lesznek.

Samsung 840 EVO mSATA SSD-k, akár 1 TB-os kivitelben is

A Samsung bemutatta legfrissebb SSD meghajtóit, amelyek a 840 EVO sorozatot erősítik, ám nem 2,5 colos, hanem mSATA formátumban érkeznek, méghozzá többféle kapacitással. A miniatürizált 840 EVO SSD-k mindannyian a Samsung saját fejlesztésű, Samsung 3-core MEX (S4LN045X01-8030) típusú SSD vezérlőjére támaszkodnak, a gyorsítótár szerepét pedig LPDDR2-es memóriachipek töltik be. Utóbbiakból az 1 TB-os modell 1 GB-nyit alkalmaz. Az új SSD meghajtók 19 nm-es csíkszélességgel készülő, és Toggle DDR 2.0-s csatolófelületet használó TLC NAND Flash memóriachipeket alkalmaznak, amelyekből az 1 TB-os meghajtón összesen négy lapul. Ez az 1 TB-os modell esetében annyit tesz, hogy egy-egy ilyen memóriachip 256 GB-os adattároló kapacitást kínál.

Az új SSD meghajtók 1 TB-os, 500 GB-os, 250 GB-os és 120 GB-os változatban kerülnek forgalomba, és mindannyian rendelkeznek TurboWrite, illetve Rapid Mode támogatással, amelyek legfontosabb tulajdonságairól korábbi cikkünkben már említést tettünk. Az mSATA formátumú SSD meghajtók mSATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak és AES-256-bites adattitkosítást is kínálnak. A termékek TGC/Opal 2.0 támogatással érkeznek, így kompatibilisek a Windows 8 eDrive protokolljával és az adattároló-titkosítást kínáló BitLocker szolgáltatással is – utóbbi szinte semmilyen negatív hatást nem gyakorol a teljesítményre.

Ha már szóba került a teljesítmény, rántsuk le a leplet arról is. Egyelőre sajnos csak az 1 TB-os modellel kapcsolatban állnak rendelkezésre adatok, amelyekből kiderül, hogy a termék 540 MB/s-os folyamatos olvasási- és 520 MB/s-os folyamatos írási tempót kínál. Az 1 TB-os példány véletlenszerű 4K-s olvasási feladatok alkalmával 98000, véletlenszerű 4K-s írási feladat alkalmával pedig 90000 I/O művelet végrehajtására képes egyetlen másodperc leforgása alatt. A kisebb adattároló kapacitást kínáló modellek minden bizonnyal szerényebb teljesítményt kínálnak – reméljük, rövidesen velük kapcsolatban is érkezik némi információ.

A három év garanciával forgalomba kerülő Samsung 840 EVO mSATA SSD meghajtók hamarosan megjelennek az üzletek polcain. A termékek várható végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward