Saját stúdiót nyit a régi Assassin's Creedek rendezője

Patrice Désilets és a Ubisoft nem épp barátságos körülmények között vált el egymástól. Kíváncsian várjuk, milyen játék fejlesztésébe kezd a rendező.

Saját stúdiót nyit a régi Assassin's Creedek rendezője

Patrice Désilets anno kreatív rendezőként dolgozott az első két Assassin's Creed játékon. Az úriember 2010 nyarán otthagyta a Ubisoftot, és egy évvel később a THQ Montreal stúdióhoz csatlakozott, ahol az 1666 és az Underdog kódnevű projektek elkészítésén tevékenykedett. A sors iróniájaként a THQ csődje után az említett két játékot pont a Ubisoft vásárolta meg, így Désilets is visszakerült a céghez, melyet korábban otthagyott.

Két hónap elteltével nem túl civilizált módon eltávolították a Ubisofttól: minden előzetes bejelentés nélkül két biztonsági őr közrefogta és kikísérte az irodaépületből, még arra sem hagytak neki időt, hogy a személyes tárgyait összeszedje és elbúcsúzzon csapatától. A Ubisoft a sajtónak a rendező távozásával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy "őszinte hangvételű" tárgyalásokat követően sem tudtak a játékokkal kapcsolatban megegyezni, ezért a rendező önként távozott.

Désilets most saját stúdiót nyitott Panache Digital Games néven. Mivel székhelyük Montrealban van, a régi kollégái közül valószínűleg sokan fognak még csatlakozni hozzá, de azt még nem tudni, hogy mi lesz az első munkájuk. Désilets kirúgása után a Ubisoft felfüggesztette az 1666 fejlesztését, így lehetséges, hogy valamilyen hasonló projektbe fognak majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward