RYZEN 2000H sorozatú APU egységekkel erősít az AMD

A két új mobil APU egység hivatalosan már elérhető az OEM és az ODM partnerek számára, de konkrét bejelentésükre még nem került sor. A hivatalos adatokból szerencsére így is minden fontos részlet kiderül, kivéve a listaárakat.

RYZEN 2000H sorozatú APU egységekkel erősít az AMD

Az AMD kínálatában két új APU egység jelent meg, amelyek ezúttal a noteszgépeket veszik célba. A 45 wattos TDP kerettel rendelkező újdonságok a Raven Ridge lapka köré épülnek, vagyis négy processzormaggal és 4 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral rendelkeznek, valamint egy VEGA sorozatú iGPU-t is tartalmaznak. Üdvözlendő előrelépés, hogy a kétcsatornás memóriavezérlő már nem DDR4-2933 MHz-es, hanem DDR4-3200 MHz-es memória-támogatással érkezik, ami mindenképpen jótékonyan hat majd az iGPU teljesítményre.

A RYZEN 7 2800H alapvető felépítés terén az asztali RYZEN 5 2400G APU-ra hasonlít, vagyis 4 processzormaggal és 8 szállal érkezik, valamint egy VEGA 11-es iGPU-t használ. Processzor-órajelek terén alacsonyabb értékekre számíthatunk, mint a RYZEN 5 2400G esetében, mivel 65 helyett itt már csak 45 wattos TDP keret áll rendelkezésre, a VEGA 11-es iGPU azonban 1100 MHz helyett 1300 MHz-es boost órajelet használ, ami a nagyobb memória-sávszélességgel karöltve jobb iGPU teljesítményt eredményez.

Galéria megnyitása

A RYZEN 5 2600H már szegről-végről a RYZEN 3 2200G rokona, hiszen négy processzormaggal és egy VEGA 8-as iGPU-val rendelkezik, viszont ennél a modellnél az SMT támogatást is meghagyták, így négy helyett nyolc szálon dolgozhat. A processzor-órajelek itt is alacsonyabbak, illetve ezúttal az iGPU boost órajele is csökkent az asztali modelléhez képest, méghozzá 1250 MHz-ről 1100 MHz-re. Az SMT támogatás megléte viszont így is komoly előny lesz az asztali modellhez képest.

A RYZEN 2000H sorozatú processzorok az OEM és az ODM partnerek számára készültek, vagyis csak komplett konfigurációk részeként lesznek elérhetőek. Ilyen mobil APU egységekkel persze nem csak noteszgépekben, hanem egybegépekben és kompakt asztali számítógépekben is találkozhatunk majd. Az újdonságok a gyártó weboldala szerint szeptember 10-től már elérhetőek a partnerek számára, ám hivatalos bemutatásukra még nem került sor, így listaáraik sem ismertek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap