Rövidesen elérhető lesz a 2 TB-os Samsung 970 Pro?

Rövidesen elérhető lesz a 2 TB-os Samsung 970 Pro?

A Samsung 970 Pro és 970 EVO sorozatának tagjai tavaly április 24-én mutatkoztak be, a Pro család azonban csak 512 GB-os és 1 TB-os változatban érkezett meg, a 2 TB-os kiadás sajnos hiányzott a termékpalettáról, pedig a 960 Pro generációból még időben érkezett 2 TB-os variáns. A Samsung akkoriban nem igazán említette, hogy lesz-e végül 2 TB-os változat, és ha igen mikor, de a jelek szerint az már nem kérdés, hogy érkezik-e ilyen SSD, ugyanis a 2 TB-os modell már kezd felbukkanni kereskedelmi forgalomban, igaz, egyelőre még csak néhány webuáruház árlistáján szerepel, és néhány kivételtől eltekintve raktáron sincs

Galéria megnyitása
Az egyik webáruház, ahol megjelent a 2 TB-os Samsung 970 Pro SSD

Az új SSD termékkódja MZ-V7P2T0BW lesz, a gyártó hivatalos weboldalán azonban még nincs jelen, valamint a webáruházi bejegyzések sem bővelkednek információkban, így várható sebességével kapcsolatban egyelőre nincs adat. Az 1 TB-os modell képességeiből kiindulva a 3500 MB/s-os maximális folyamatos olvasási, illetve a 2700 MB/s-os maximális folyamatos írási tempó jó eséllyel ebben az esetben is rendelkezésre áll, csak úgy, ahogy a 4K-s véletlenszerű olvasási és írási feladatoknál tapasztalható 15 000 és 55 000 IOPS-os QD1-es teljesítmény is. A QD128-as 4K-s olvasási és írási teljesítmény jó eséllyel mindkét esetben 500 000 IOPS lehet, ahogy a kisebb modellnél. Az MLC NAND Flash lapkákat használó újdonság az 1 TB-os modell strapabíróságának dupláját tudhatja, azaz 2400 TBW értékre készülhetünk, de ez egyelőre nem több egyszerű tippnél.

Az árazás egyelőre kérdéses, annyi biztos, hogy az 1 TB-os változat jelenleg 100 000 forintba kerül, így 200 000 forint feletti nyitóárra lehet felkészülni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap