Romero szerint mélységeket kell adni az FPS-eknek

John Romero szerint az FPS-műfaj jövője abban rejlik, hogy az MMO-k tág világával és lehetőségeivel kell kombinálni őket.

Romero szerint mélységeket kell adni az FPS-eknek

Arról már korábban írtunk, hogy John Romero, a legendás dizájner, és olyan FPS-esek egyik atyja, mint a Doom, vagy a Daikatana most is éppen egy új FPS-en dolgozik. Erről anno csak annyi derült ki, hogy MMO-szerű lesz, most azonban az úriember általánosságban beszélt a műfajról, amiből levonhatunk néhány következtetést.

Romero szerint ugyanis eddig az FPS-ek még csak a felszínt karcolgatták. Szerinte hatalmas lehetőség lenne abban, ha valaki kombinálná a World of Warcraftot egy shooterrel. Nem vagyunk benne biztosak, hogy a Romero hallott-e már a Destinyről pl. "Mi lenne, ha a World of Warcraft egy shooter lenne? Ott a hatalmas világ, tele küldetésekkel és egy rakás emberel, meg PvP-vel. Ha a World of Warcraft egy shooter lenne, az valami egészen új, friss dolog lenne. Senki nem láthatott még ehhez foghatót".

"A végeredmény azonban egyáltalán nem olyan lenne, mint a WoW, hiszen egy FPS-ről beszélnénk. Valószínűleg sok olyan dolog lenne benne, mint mondjuk a Team Fortress 2-ben. Például a falvak egy-egy pályák lehetnének a Team Fortress 2-ből, ahol minél több pontot próbálnál meg szerezni, mielőtt tovább mész. Vagy egy-egy területnek lennének specifikus céljai, például öt sniper, meg két robbantós megölése, vagy valamilyen cucc megszerzése. Amint végeztél ezzel a faluval, mehetnél a következébe, és lenne egy bolygó, ami tele lenne ilyenekkel. Senki nem játszott még ilyen játékkal".

Romero szerint az FPS-műfajt nagyon sok irányba el lehet vinni, de jelenleg a fejlesztők inkább egymást másolják, mert félnek letérni a bejáratott útról.

John Romero, a legenda

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward