RoG MATRIX sorozatú videokártya szörnyetegek érkeznek

Az ASUS ezúttal egy GeForce GTX 780 Ti és egy Radeon R9 290X alapú modellel rukkol elő.

RoG MATRIX sorozatú videokártya szörnyetegek érkeznek

Az ASUS kínálatában hamarosan megjelenik két új videokártya, amelyek a RoG MATRIX sorozatot erősítik. Az egyedi nyomtatott áramköri lapra támaszkodó, egyedi hűtéssel ellátott, és feltehetően megemelt órajeleken üzemelő újdonságok közül az egyik modell Radeon R9 290X, a másik pedig GeForce GTX 780 Ti alapokon nyugszik.

RoG MATRIX Radeon R9 290X és RoG MATRIX GeForce GTX 780 Ti

Az újdonságokkal kapcsolatban egyelőre meglehetősen kevés információ áll rendelkezésre, így várható áraik mellett például órajeleik sem ismertek. Az már viszont biztos, hogy az egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lap mindkét esetben 14 fázisú DiGi+ VRM-et rejt, amely két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.

A termékeken lesz LN2 Mode Switch is, ami az extrém tuningban gondolkodó tuningmesterek számára lesz hasznos.

A megfelelő hűtésről egy kétslotos, egyedi felépítésű videokártya hűtő gondoskodik, amelyen két ventilátor található – ezek közül az egyik egy CoolTech típusú ventilátor lesz, ami speciális kialakításának köszönhetően koncentráltabb légáramot biztosít, így javítva a hűtés hatásfokát.

A nikkelezett hűtőtömb öt darab hőcsövet tartalmaz, amelyek közvetlenül érintkeznek a GPU felületével. A még hatékonyabb hőelosztás érdekében a DirectCU II hűtéssel ellátott videokártyák hátlapi hűtőlemezt is kapnak.

A video kimenetek között két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lesz jelen. Az egyelőre nem tudható, hogy pontosan mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban az ASUS különleges újdonságai, de a gyártó ígérete szerint rövidesen minden velük kapcsolatos részletről lehull a lepel. Akkor egyebek mellett az is kiderül, mennyibe kerül majd a két új videokártya.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward