Rise of the Tomb Raider - exkluzívan Xbox One-ra

Fontos változás következett be a Tomb Raider széria történetében, amelynek sok ranjongó nem fog örülni.

Rise of the Tomb Raider - exkluzívan Xbox One-ra

A Microsoft bejelentette, hogy a tavaly újjáélesztett Tomb Raider széria folytatása 2015 végén fog megjelenni Rise of the Tomb Raider címmel - és most kapaszkodjatok meg - exkluzívan Xbox One-ra. Az exkluzivitást ebben az esetben valóban szó szerint kell érteni, azaz nem csupán egy időre lesz a játék kizárólag Xbox One-os, hanem egyáltalán nem fog kijönni más platformokra.

A hírt a játékot fejlesztő Crystal Dynamics vezetője, Darrell Gallagher is megerősítette a Tomb Raider tumblr-én: "Barátaink a Microsoftnál mindig nagy lehetőséget láttak a Tomb Raiderben, és a 2011-es közös E3-as bemutatónk óta hittek az elképzeléseinkben. Tudjuk, hogy ezt a játékot sokkal inkább támogatni fogják, mint minden korábbi játékunkat - hiszünk benne, hogy ez lesz az egyik lépése annak, hogy a Tomb Raider márkát az egyik legnagyobbá tegyük a játékok között egy olyan nagy partner segítségével, hitével és támogatásával, mint a Microsoft."

"Ez nem azt jelenti, hogy cserben hagyjuk azokat a rajongókat, akik PlayStationön vagy PC-n játszanak. Ezek nagyszerű rendszerek, nagyszerű partnerekkel és csodálatos közösségekkel. A Lara Croft and the Temple of Osiris ezekre a platformokra fog megjelenni idén decemberben, és a Tomb Raider: The Definitive Edition elérhető PS4-en." (Csak nekünk fáj ez a magyarázkodás?)

Manapság már nagyon ritka, hogy egy platformra olyan játék is exkluzív legyen, amelyet nem maga a platform tulajdonosa fejleszt, ezért a Microsoft és a Tomb Raider kiadója, a Square Enix közötti megegyezés valóságos játékipari puccsnak tekinthető. A Rise of the Tomb Raider megjelenése egyébként egybeesik a PS-exkluzív Uncharted 4-ével - a Microsoftnál bizonyára már elkezdték megtenni tétjeiket a Croft vs. Drake meccsre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward