RIFT: még egy hét River of Souls

Balul sült el a RIFT első világméretű eseménye, de a Trion újratölt, és igyekszik rendbehozni a dolgokat

RIFT: még egy hét River of Souls

Alsbeth, a sötét lelkű és sminkű, lengén öltözött nekromanta hölgyemény nemcsak a Rift világát, Telarát támadta meg, hanem a szervereket is: a játékosok és a programozók is epikus harcot vívtak seregei ellen a River of Souls világméretű inváziós esemény második és harmadik fázisa során.

A március 30-án kezdődött, és eredetileg egyhetesre tervezett események ideje alatt a résztvevők az ismételhető napi küldetések teljesítésével és a halálriftek bezárásával, valamint az inváziók leverésével gyűjtögethették a titulusokat, achievementeket ("öcsiket", akiknek ez így ismerősebb) és a különböző jutalmakra beváltható tokeneket.

Az egy hétig tartó első fázis viszonylag simán lezajlott, menet közben a Trion kisebb igazításokat hajtott végre hogy jobban alkalmazkodjon a játékosok igényeihez: megemelték az inváziók számát, és a tokenekből is többet lehetett szerezni.

A metaforikus mennykő az ezt követő, egyetlen napra sűrített második és harmadik fázis során ütött be. Mivel az invázió ezen két fázisa egyszeriként és megismételhetetlenként lett meghirdetve, a szerverek teljes populációjának nagyon nagy része szeretett volna benne résztvenni, a kevésbé szerencsés, szombaton is dolgozó hiperkocka játékosok közül sokan szabadságot vettek ki erre a nevezetes napra.

A második fázis során a különböző pályákon felbukkanó bossok ellen kellett a játékosok seregeinek felvonulni és helyt állni, mindenki megtalálhatta a szintjének megfelelőt.

A problémák akkor kezdődtek, amikor a harc: a rengeteg játékos próbára tette a szerverek tűrőképességét, a lag és kiesések pedig a pedig a játékosok türelmét. (A magyar szolgáltatók becsületére legyen mondva, lagot, nagy meglepetésünkre mi nem tapasztaltunk.) A felmerülő problémák miatt az egész fázist többször újraindították. A bossok végül lementek, azok a szerencsések, akik még bírták végül tovább léphettek a harmadik fázisba.

A harmadik fázis fő eseménye az összecsapás volt, vagy inkább lett volna a nekromanta kilenc tábornokával, és végül magával Alsbethszel. Az epikus csatát a legmagasabb szintű, 50-es karakterekre tervezték, és a Stillmoor nyugati felén található kastély, Caer Mathos legfölső teraszán zajlott. Erre a kis helyre gyűlt össze a szerverek magas szintű népességének nagy része, de akadtak persze alacsonyabb szintűek is, akik nem szerettek volna kimaradni az eseményekből.

Alsbeth megjelent, rövid úton helyrerekta a frakciók híres vezetőit, Asha Catarit és Carwin Mathost, majd angolosan távozott, de előbb még a játékosokra szabadított kilenc tábornokából kettőt. A harc azonban félúton véget ért, hogy aztán, hosszú várakozás után újra kezdődjön. Ez többször is megismétlődött a délután során. A várakozás hosszú perceit elégedetlen kijelentések és poénok töltötték meg felváltva, sokan úgy gondolták, hogy a Duke Nukem Forever hamarabb fog megjelenni, mint ez az esemény befejeződni.

Érdekes lett volna látni, hogy mi folyik a háttérben. Lángoló arccal és hajjal rohangászó programozók, akik kétségbeesetten próbálnak rendet tenni teljes káosz közepette, űzött tekintetű technikusok, akik elsősegélyt nyújtanak a szervereknek? Egy biztos, ők is epikus harcot vívtak Alsbeth és seregei ellen, de végül belátták, hogy ez így nem fog menni, és véget vetettek a dolognak. Az esemény a nyílt alfa tesztszervereken már ki lett próbálva, de az élő, sokkal jobban leterhelt társaikon olyan hibák léptek fel, melyek felbukkanását nem lehetett előre megjósolni.

A Trion becsületére legyen mondva, a játékon belül, illetve Facebookon, Twitteren, és saját fórumain is folyamatosan, szépítgetés és kertelés nélkül tájékoztatott mindenkit a történésekről. A cégre egyébként jellemző, hogy gyorsan reagál mindenre, és még egy ilyen epikus buktából is megpróbálja a legjobbat kihozni. Nagyon hamar bejelentették, hogy az egész eseményt egy héttel meghosszabbították, a jutalmak tárházát, új íncsiklandó darabokkal bővítették ki, és a tokenek számát újra megemelték, így a gyűjtögetés kevésbé lesz grindelős, és azoknak is alkalma lesz megszerezni a jutalmakat, akiknek eddig nem sikerült.

Ez a harc lesz a végső? Április 16-án, amikor újra indul a második és a harmadik fázis kiderül.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward