Rhianna Pratchett az elejétől benne van az új Tomb Raiderben

A készítők szerint nagyon fontos, hogy az írónő ezúttal már a fejlesztés elejétől dolgozik a játékon.

Rhianna Pratchett az elejétől benne van az új Tomb Raiderben

A Crystal Dynamics kreatív igazgatója, Noah Hughes elmondta, még ma sem általános egy játék esetében, hogy egy-egy profi történetíró a projekt kezdetétől benne legyen a csapatban. Jellemzően a stúdió belsős írói fektetik le az alapokat, és sokszor a fő történeti vázat is elkészítik, majd a szövegek és a komplexebb karakterek, események megírására szerződtetnek egy hivatásos írót. Hasonló volt a helyzet egyébként az első Tomb Raider esetében is: habár az írásért ott is a neves regényíró, Rhianna Pratchett felelt, de nem volt benne a fejlesztésben az elejétől kezdve.

Hughes szerint mindenki számára egyértelmű lesz a különbség, ha végigviszi a Rise of the Tomb Raidert. Pratchett elárulta, egy ilyen jellegű játék esetében a legnehezebb dolog az, hogy valahogy időt találjanak a karakterek kibontására, jellemek bemutatására. A sok akciójelenet ugyanis erre nyilván nem ad lehetőséget, így a pályatervezőknek be kell kalkulálniuk lassabb részeket is, ahol a karakterfejlődés (narratíva szempontjából) megvalósulhat.

"Ezen kívül megpróbáltam a már meglévő karakterekre építkezni, és róluk megmutatni többet a játékosoknak. Az előző részben ugyanis nem sok derült ki ezeknek a szereplőknek az életéről, nem volt sok lehetőségünk árnyalni a jellemüket. Később ezért készítettük el a két játékot összekötő képregényt is, ott ugyanis sokkal könnyebb megmutatni ezeket" - nyilatkozta Pratchett, és hozzátette, számos új karakterrel is találkozunk majd, akik Larát mindenféle mellékes küldetéssel bízzák meg, és ezeken keresztül fog több információ kiderülni róluk.

Ami Lara karakterét illeti, Pratchett számára egyértelmű volt, hogy merre kell tovább menni. Lara a Föld egyik legbarátságtalanabb helyére látogat a Rise of the Tomb Raiderben, azonban az előző részben sokat tanult, és fejlődtek a képességei. Ezúttal még nagyobb hangsúly helyeződik a túlélésre, és arra, hogy a történések milyen reakciókat váltanak ki Larából.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward