Resident Evil 5 Gold Edition - Aranyba öntve

A Gold Edition hosszú órákkal növeli a Resident Evil 5 játékidejét, és bár DLC-ként már megkaptunk mindent, így is nagyot robbant a csomag.

Resident Evil 5 Gold Edition - Aranyba öntve

I. oldal

Resident Evil 5. Epikus történet, izgalmas cselekmény, félelem, rettegés, és persze „zombik”. A játék az elmúlt időszak egyik legmeghatározóbb horror élménye volt, a nyugat-afrikai Kijujuban viszont nem volt könnyű a túlélés. Chris Redfieldet és szexi társát, Sheva Alomart irányítva egy városra való fertőzöttel kellett megküzdenünk, a Las Plagas vírus második variánsától átalakult helyiek pedig erősebbek és gyorsabbak is lettek elődeiknél. A nyomozás során fény derült minden titokra, megtudtuk, hogy Albert Weskernek pontosan mi is a célja a vírussal, hogy miért segít neki egy Tricelles tudós, és azt is, hogy ki volt a kalandok során többször is feltűnő, titokzatos, csuklyás nő. A vírus Playstation 3 és Xbox 360 konzolokon tavaly március közepén, PC-n pedig szeptemberben kezdte el szedni az áldozatait, most viszont megérkezett a Resident Evil 5 felfrissített, minden tekintetben tökéletesnek ígérkező Gold Edition kiadása, melyről máris lehúzzuk a leplet!

 

A játékot kézbe véve azonnal érezhetjük a különleges kiadás varázsát. A dobozon Sheva helyett Jill Valentine pózol hősünkkel, az állóképet pedig egy gyönyörű, csillogó arany keret fogja körbe, tudatosítva bennünk, hogy egy nem mindennapi változat tulajdonosai lettünk. A kiadás újdonságairól a hátoldali ajánlóban tájékozódhatunk, a díszdobozt eltávolítva pedig feltárul előttünk a klasszikus DVD tok, benne a játékkal. Szerencsére nem csak a körítés, de maga a tartalom is friss külsőt kapott, így többek közt megújult a használati utasítás, és persze a lemez is aranyba öltözött, hogy tökéletesen passzoljon a csomaghoz.

 

A Gold Edition kiadás egészen pontosan öt új kiegészítővel bővíti kedvenc játékunkat, ezek a dolgok viszont igazából nem is újak, hiszen DLC formájában az elmúlt hetekben vagy hónapokban már beszerezhettük őket. A Lost in Nightmares egy extra epizódot rejt magában, a Versus egy dupla multiplayer játékmód, a Desperate Escape-nek köszönhetően bekapcsolódik a történetbe Jill és Josh karaktere, a The Mercenaries Reunion nyolc új karaktert épít a játékba, a két Costume Pack pedig négy új ruhát kölcsönöz szereplőinknek, hogy a későbbi végigjátszások se legyenek unalmasak. A DLC-k együttes ára 1520 MS pont, vagy 19 amerikai dollár, mindezt most viszont ingyen kapjuk meg – már amennyiben a játékot is megvásároljuk ugye.

II. oldal

Az újdonságok lajstromát  érdemes a Lost in Nightmares extra epizódjával kezdeni, hiszen mindközül talán ennek a legjobb, és legizgalmasabb a tartalma. A kis kiegészítő egy előzményeket felvonultató történeti szálat rejt, melyben Chris Redfieldet és Jill Valentine-t irányítva a feladatunk nem kisebb, mint betörni a Spencer-villába, és letartóztatni a hírhedt Albert Weskert, aki már akkoriban is igen sok borsot tört az orrunk alá. A történetet minden rajongó ismeri. Hőseink hatalmas pincejáratokat fedeznek fel az ódon kastély falain belül, és bár mindent megtesznek, hogy túléljék a zombihorda támadását, folyton belesétálnak az őrült üzletember csapdáiba. Anélkül, hogy elárulnánk bármiféle fordulatot, azt azért elmondhatjuk, hogy az akció mégsem úgy sül el, ahogy azt korábban Jill-ék megálmodták, azonban hogy mindehhez milyen események vezetnek, azzal csak most szembesülhetünk.

Míg a Lost in Nightmares az egyjátékos kampányt, addig a Versus a multiplayert egészíti ki két új játékmóddal. A Slayers során egy zombikkal teli pályán kell egymással versenyezve annyi majinit megölnünk, amennyit csak tudunk, ellentétben a Survivors móddal, ahol klasszikus deathmatch vagy team deathmatch csatákat nyomhatunk le, némi fertőzött mellékszereplő társaságában. Mindkét játékmód nagyon élvezetes, csoportokba rendeződve pedig még gyógyíthatjuk is egymást, úgyhogy a meccs nincs veszve akkor sem, ha karakterünk már az utolsókat rúgja. A hangulatot ezúttal is nagyon jól eltalálták a készítők, a négyjátékos limit viszont a második módnál sokszor kevésnek bizonyul, bár az biztos, hogy a pályák se olyan nagyok, hogy ne találnánk meg egymást folyton.

A korábbiaknál kisebb, de hasonlóan jó kiegészítő a Desperate Escape is, ami egy új, alternatív történeti szállal egészíti ki a kalandokat. A Chris és Sheva által magára hagyott Jillnek a megpróbáltatásait élhetjük itt át, a tartalomnak köszönhetően pedig fény derül Josh Stone BSAA ügynök karakterére is, aki hű társként segített a szőke hősnőnek kijutnia ebből a földi pokolból. A zombisereggel viszont már nekünk kell megküzdenünk, a hegy túloldalán álló helikopterig pedig hosszú út vezet, és bizony nem árt, ha rendesen van nálunk lőszer!

III. oldal

A két utolsó újdonsághoz érkeztünk, ezek azonban immáron csak kisebb addonok, nem egészítik ki semmi komoly dologgal a játékot. A The Mercenaries Reunion névre keresztelt karaktercsomag nyolc új, mercenaries módban használható szereplőt rejt magában, viszonylagos rossz hír viszont, hogy ezek fele csak skin, így négy igazi karaktert kapunk csak. Van benne két új Chris és két Sheva külső, illetve megtalálhatjuk még a játék egyik főgonoszát, Excella Gionnét, a STARS veterán katonájának számító Rebecca Chambers-t, a Resident Evil első részében megismert Barry Burtont, illetve a Desperate Escape férfi főszereplőjét, Josh Stone-t is. Ehhez hasonló kiegészítő még a két Costume Pack is, azzal a különbséggel, hogy ezek immáron az egyjátékos kampányban használható cuccokat cserélik ki újra. A csomagnak köszönhetően Chris félmeztelen, középkori barbárrá, és páncélozott szuperkatonává alakulhat át, míg Sheva komoly üzletasszony, vagy perzsa amazon lehet - utóbbit pedig erősen érdemes kipróbálni, hiszen igen merész dekoltázst ad az afrikai katonalánynak.

A Gold Edition hosszú  órákkal növeli a Resident Evil 5 játékidejét, és bár DLC-ként már megkaptunk mindent, így is nagyot robbant a csomag. Az előzményeket feldolgozó kaland ritka hangulatos lett, Jillék alternatív történeti szála szintén fantasztikus, az új kiegészítők összessége pedig képes lehet még ennyi hónap után is minden olyan emberben felébreszteni a lángot, aki az első végigjátszások után félretette a játékot, vagy nem foglalkozott a letölthető tartalmakkal. Ez pedig dicséretes dolog!

A játék teljesen lehengerelt minket, érdekesség viszont, hogy a Resident Evil 5 Gold Edition kiadás Playstation 3-as és az Xbox 360-as változatai noha tartalomban nem térnek el egymástól, formailag másak. A Playstation 3-as verzió magán a lemezen tartalmazza a kiegészítőket, tehát egy igazi, bővített kiadású játékot kapunk vele, az Xbox 360-nál ezzel ellentétben viszont csak a játék eredeti változatát találjuk a dobozban, és nekünk kell letölteni a DLC-ket. A lemezhez mellékelt redeem kódok segítségével ingyen hozzájuthatunk az extra tartalmakhoz, gond viszont akkor van, ha valaki nem azért nem töltötte le eddig őket, mert sajnálta rájuk a pénzt, hanem mert mondjuk bannolták a gépét a LIVE-ról, és így ő maga is elszakadt a mézes bödön mellől. Amennyiben valakinél ez a helyzet áll fenn, úgy el se induljon megvenni a játékot, helyette költse inkább a pénzét egy PS3-ra, vagy egy új Xbox-ra, és utána Resident Evilezzen csak!

IV. oldal

Mindent összevetve jó  kis csomag lett a Gold Edition, megéri beruházni rá. Az aranysárgán csillogó díszdoboz igazi éke lehet bármelyik játékos vitrinnek, a DLC-k tartalmasak és izgalmasak, az összes kiegészítőt egyben magunkénak tudni pedig szuper jó érzés, pláne úgy, hogy mindez nem igényel semmi komolyabb beruházást. Az alap Resident Evil 5 kereskedőtől függően jelenleg 8-9000 forintba kerül, az aranyba öntött változat pedig 11000, ami igazán baráti ár egy gyűjtői verzióhoz képest.

Platformok: Playstation 3, Xbox 360

Tesztelt platform: Xbox 360

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward