ReRoll: a világot szeretné feltérképezni a Pixyul

A két ex-Ubisoftos fejlesztő a világot akarja játszótérnek ReRoll című új túlélő RPG-jéhez.

ReRoll: a világot szeretné feltérképezni a Pixyul

Két fejlesztő Julien Cuny és Louis-Pierre Pharand gondolt egyet és otthagyta a Ubisoftot és Pixyul néven saját stúdiót alapított. Az ex-Assassin's Creed és Far Cry fejlesztők egy olyan túlélő RPG-t szeretnének alkotni, melyek pályáit nem a megszokott módon készítenék el. A tervük az, hogy drónok segítségével feltérképezik az egész világot.

"Olyan kisméretű civil drónokat fogunk használni, mint partnerünk, a senseFly által fejlesztett eBee, hogy négyzetkilométerről négyzetkilométerre feltérképezzük és újraalkossuk az egész bolygót. Ezek az önműködő drónok kis digitális HD kamerákkal vannak felszerelve, és több ezer képet készítenek a környezetről. Ezeket a képeket egy már létező 3D-s szoftver dolgozza fel, hogy 3D-s objektumokként újraalkossa a környezetet. Ezek az adatok és a 3D-s tárgyak fogják létrehozni a játék környezetét, számítógépes játék nyelven szólva a pálya dizájnt."

Ez a terv már magában is elég őrült és ambíciózus, de ez még nem minden: a ReRoll névre hallgató RPG világa össze lenne kötve a miénkkel, ugyanúgy váltakoznának az éjszakák és a nappalok ill. az évszakok, és játék időjárása is valós időben tükrözné a miénket.

Természetesen a fejlesztők is tisztában vannak vele, hogy mekkora fába vágták a fejszéjüket, ezért csak kicsiben kezdenek neki. Először csak egy pár négyzetkilométeres területet akarnak létrehozni, ez a Brick 1 névre hallgató korai verzió a tervek szerint 2015 közepére készülne el.

Igaz, hogy a csapat az egész Földet akarja feltérképezni, de tisztában vannak vele, hogy vannak olyan részek, amiket nyugodtan kihagyhatnak, és olyan területek is, ahová nem fogják őket beengedni (magánterületek, katonai bázisok stb.). A Föld felszínének kb. 71 százalékát borító óceánokat is ki fogják hagyni, ezeket a területeket random generátorral fogják létrehozni.

A ReRoll játékmenete főleg felfedezésből, harcból és tárgyak készítéséből fog állni. "A létezéshez enni, pihenni, gyakorolni, tanulni, harcolni kell, de leginkább megtalálni a túlélés különböző módjait."

A látszat ellenére a játék nem MMO lesz, és egyelőre nincs tervben, hogy a játékosok multiplayerben egymás ellen harcoljanak. A ReRoll alapvetően szóló darabnak készül, és lesz benne kooperatív játékmód is.

A drónok kiküldése nem lesz olcsó, ezért a Pixyul gyűjtésbe kezdett saját honlapján. A támogatók bónusz fegyvereket, járműveket és egyéb felszerelési tárgyakat kapnak a játékban. Early Access program meglepő módon nincs a játékhoz, amely a tervek szerint először PC-n fog megjelenni. Ha jól mennek a dolgok, és lesz rá lehetőség, akkor a fejlesztők más platformokra is szeretnék kiadni.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward