Remake készül a Gauntletből

A játéktermi klasszikus teljesen modern köntösbe bújtatva tér vissza most nyáron, kizárólag PC-re! Az első előzetest itt találod!

Remake készül a Gauntletből

A legendás fantasy hack & slash játékot 1985-ben adta ki az Atari játéktermi gépekre, ez volt az egyik első többjátékos dungeon crawler a piacon. Habár az eredeti megjelenését követően némi jogi vita bontakozott ki a készítők között, hamarosan a siker egyértelművé tette, hogy ezt bizony ki kell adni más platformokra is. Így készült belőle port gyakorlatilag az időszak minden népszerű gépére, többek között DOS-ra, Apple II-re, MSX-re, NES-re és Sega Master Systemre is. A formulát szinte teljesen megtartó, de 16 bites gépekre átírt Gauntlet II tiszteletét tette még GameBoyon is, és egyébként a Midway Arcade Treasures csomag keretein belül az első rész később eljutott GameCube-ra, PS2-re és Xboxra.

A DOS-os verzió a mai napig legendás, már csak azért is, mert két komoly programozási hibát is tartalmazott: az 59. szinten és a 118. szinten is trükközni kellett a továbbjutáshoz, de a 118. szinten aztán egy harmadik hiba miatt úgyis kidobott a játék a DOS-ba.

Nyáron jön a remake

Nos, ezt a neves címet készíti most el új köntösben a Warner Bros., és ami a legjobb, hogy már nyáron megjelenik, egyelőre kizárólag PC-re. Az információkkal még szűkmarkúan bánnak a készítők, az mindenesetre kiderül az előzetesből, hogy visszatér a négy klasszikus karakterosztály a Warrior, az Elf, a Valkyrie és a Wizard képében, a játék pedig továbbra is felülnézetes hack'n slash, loot gyűjtögetéssel és rengeteg szörnyeteggel.

A látványvilág és a hangulat persze teljesen újgenerációs, így felmerül a kérdés, megállja-e majd a helyét az éppen a napokban érkező Diablo III: Reaper of Soulsszal szemben... Az üzleti modellről egyelőre persze nem beszéltek a készítők, így az sincs kizárva, hogy egy free-to-play cím lesz az új Gauntlet.

A játékot egyébként az Arrowhead Game Studios fejleszti, mely viszonylag új még az iparban. A Warner Bros. egy újfajta kezdeményezés keretein belül adta nekik a munkát, amit úgy neveznek, hogy Warner Bros. Vault. A program lényege, hogy a cég tulajdonában lévő, régebbi címeket adnak oda feltörekvő fejlesztőknek, ezzel kitörési lehetőséget biztosítva nekik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward