Rekordokat dönt a Halo 4

Eladási rekordokat döntött a Halo 4, már az első napon több mint 220 milliót hozott a konyhára.

Rekordokat dönt a Halo 4

A Microsoft büszkén jelentette be, hogy a Halo 4 több mint 220 millió dollárt hozott a konyhára világszerte a megjelenést követő első 24 órában. Az USA-beli eladások már önmagukban is megdöntötték az eddigi rekordot, melyet a Harry Potter and the Deathly Hallows második része és 2012 legnagyobb filmje, a The Avengers tartott.

A kiadó arra számít, hogy a 343 Industries által fejlesztett játék eladásaiból a világon az első héten elérik és túllépik a 300 millió dolláros határt. Ha ez bekövetkezik, ez nemcsak a történelem eddigi legnagyobb Halo indulása lesz, hanem az idei év eddigi legnagyobb megjelenése a szórakoztatóiparban is. A Halo 4 megjelenése 3,38 milliárd dollár fölé nyomta a széria eddigi eladásait, és a játék megdöntötte a sorozat eddigi rekordját azzal, hogy több mint 4 millió játékos játszott vele az első öt napban. A felhasználók összesen 31,4 millió órányit Halo 4-eztek, ezzel a széria részeivel játszott összidő bőven túllépte az öt milliárd órát. Halo 4: Forward Unto Dawn élő szereplős  filmsorozatot több mint 46 millióan nézték meg.

Van egy játék, amely valószínűleg nagyobb számokat fog produkálni, mint Halo 4, ez a ma megjelent Call of Duty: Black Ops 2.  Az eddigi tapasztalatok alapján a briteknél az Activision lövöldözős darabja valószínűleg hatszor olyan kelendő lesz az eladás első hetében (persze ez az összehasonlítás kissé igazságtalan, tekintve, hogy a Halo 4 exkluzívan csak Xbox 360-on jelent meg).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward