Reboot lesz az új Doom

Az id Software nem véletlenül nem teszi oda a 4-est a cím mögé: az új Doom bizony egy reboot lesz!

Reboot lesz az új Doom

A QuakeConon végre élőben is bemutatták az új Doomot, ám sajnos teljesen zárt ajtók mögött, így felvételünk nincs róla - egyelőre. Az mindenesetre kiderült Marty Stratton producertől, hogy a címben nem lesz ott a 4-es, a játékot ugyanis rebootként kezelik, ami visszamegy a Doom gyökereihez. "A Doom visszanyúl az eredeti részekhez, és azokat értelmezi újra" - mondta.

A készítők (nem meglepő módon) különösen sokat dolgoztak a tűzharcok dinamikáján, hogy azok visszatükrözzék az eredeti epizódok gyors, futkározós jellegét. Ezen kívül bevezetnek néhány olyan dolgot, ami szerintük tovább fejleszti majd az FPS-élményt. Az ellenfelek mindenesetre továbbra is félelmetes démonok lesznek, melyek mindenféle verzióban ugranak majd a nyakunkba: akadnak majd kisebbek, akik csoportosan támadnak, és persze nagyobbak is, akikbe beletolhatunk majd egy tárat, mire kifekszenek.

Az új Doomba kerülnek közelharci támadások is, melyekből többféle lesz elérhető, szituációtól függően - és persze ezek (is) elég komoly mennyiségű vérrel járnak. A demóban látható volt, ahogy a játékos kezeit leszakítja egy démon, de olyan szituáció is előfordult, hogy a játékosnak kellett levágnia egy már halott katona kezét, hogy aztán azzal átjusson egy ujjlenyomat-ellenőrzős kapun.

A bemutatóban feltűnt a shotgun, a plazmavető és a láncfűrész, az életerő pedig nem regenerálódik, hanem a klasszikus módon az elhullott ellenfelekből kihulló cuccokból tölthetjük vissza. A mozgásról annyit tudni, hogy gyors ütemű, és bekerült a dupla-ugrás.

Az új Doom már az id Tech 6 motort használja, és a készítők ígérete szerint 1080p-ben és 60fps-sel fog menni Xbox One-on, PS4-en és PC-n.

Abban mindenesetre reménykedhetünk, hogy ha a teljes játékmenet bemutató nem is, de legalább egy összevágott gameplay trailer kikerül majd a QuakeConról. Addig is, itt az eredeti E3-as video mégegyszer, csak hogy hangulatba kerüljünk:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward