Razer: új egér, letölthető Synapse 2.0-s szoftver

A Razer egy új egérrel jelentkezik a piacon, de a cég illetékesei ezzel együtt arról is örömmel adtak hírt, hogy végre elérhetővé vált a Synapse szoftver 2.0-s változata is.

Razer: új egér, letölthető Synapse 2.0-s szoftver

A Razer egy új egérrel jelentkezik a piacon, de a cég illetékesei ezzel együtt arról is örömmel adtak hírt, hogy végre elérhetővé vált a Synapse szoftver 2.0-s változata is.

Razer Naga Hex – A díjnyertes Razer Naga nyomdokain

A neves vállalat legfrissebb egerének elkészítésénél a díjnyertes Razer Nagából merítettek ihletet a mérnökök, amit anno kifejezetten az MMO játékosoknak készítettek, és az oldalán 12 gomb volt a hüvelykujj alatt. A Razer Naga Hex már "csak" hat gombbal rendelkezik ugyanezen a területen, és inkább az akció-RPG és a MOBA (DotA) játékokosknak ajánlja a cég. Maguk a billentyűk mechanikusak és hatékonyan hozzájuk lehet társítani a különböző parancsokat, amelyekre a MOBA játékok alkalmával szükség lehet.

Mivel mind az RPG, mind pedig a MOBA játékok esetében intenzív klikkelgetésre van szükség, így a Razer Naga Hex speciális kapcsolókkal érkezik, amelyek akár percenként 250 klikkelésre is hatékonyan használhatóak, ez még a profi játékosok igényeit is kielégíti. Attól sem kell félni, hogy a sok kattintástól hamar tönkremennek a kapcsolók, hiszen a Naga Hex esetében ezek akár 10 millió klikkelést is gond nélkül kibírnak.

A hat gombot úgy helyezték el a mérnökök, hogy azok a legjobb irányítást és a legkényelmesebb használatot biztosítsák – a dizájnt profi MOBA játékosok segítségével tökéletesítették. A rágcsálóhoz háromféle hüvelykujj-támasz is jár, így könnyedén kiválaszthatjuk közülük azt, amely számunkra a legkényelmesebb használatot biztosítja. A megfelelő példány kiválasztása különösen fontos, ugyanis hosszabb játékmeneteknél az ízületekre nagy terhelés jut, de a megfelelő „betéttel” ezt csökkenthetjük.

Maga az egér egyébként összesen 11 darab gombbal rendelkezik, amelyek mindannyian programozhatóak. A precíz irányításról 3,5G-s lézeres szenzor gondoskodik, amely 5600 dpi-s érzékenységgel bír. A rendszer 1 ms-os válaszidő, illetve 1000 Hz-es ultrapolling mellett üzemel. Az ergonomikus egér 116 x 78 x 42 milliméteres mérettel és 134 grammos súllyal érkezik.

A termék már előrendelhető, szállítása pedig január végén kezdődik meg. A Razer Naga Hex várhatóan márciustól kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói árát pedig 79,99 dollár lesz.

Kilépett a béta státuszból a Synapse 2.0: mostantól letölthető a szoftver végleges kiadása

A Synapse 2.0 egyetlen szoftver személyében kínál drivert és beállító felületet több Razer perifériához. Az alkalmazás jelenleg az Old Republic sorozatú perifériákat, a Razer Blade noteszgépet, a Razer Naga Hex egeret és a Razer Naga egeret támogatja. Ezekhez a termékekhez a szoftveren belül tehát elérhetőek a beállítások, sőt, ezeket a beállításokat felhőben is tárolhatjuk, így bárhonnan elérhetjük – ehhez csak internetkapcsolat és PC kell.

A vállalat a közeljövőben bővíti majd a támogatott perifériák listáját, így nem csak az új, de egyes régebbi Razer perifériák támogatása is bekerülhet a Synapse 2.0-ba. A Synapse 2.0 innen tölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward