Rászállna a NAV a Steamre?

Szerencsejáték-barlang lenne a Steam? A NAV és egy vidéki internetszolgáltató szerint igen.

Rászállna a NAV a Steamre?

Érdekes cikk jelent ma meg az Index.hu-n arról, hogy néhány magyar Steam felhasználó meglepő üzenetet kapott a NAV-tól a Steam kliensén keresztül. Az üzenetben, amely az újdonságokat bemutató ablakban jelent meg a NAV közölte, hogy a még 1991-ben hozott szerencsejáték szervezéséről szóló XXXIV. törvény alapján a szolgáltatók segítségével az oldalt elérhetetlenné tette. A letiltás a beszámolók szerint csak az oldalra vonatkozott, tehát a Steam többi része és a már megvásárolt játékok elérése változatlan marad, a szolgáltatók nem a Steam kliensbe nyúltak bele, csak a weboldalt tiltották le.

A Steamen kapható játékok között van póker és persze más kártyajátékok is akadnak, de ezekben legfeljebb virtuális tárgyakat lehet nyerni, melyeknek van ugyan értéke, de pénzért nem adhatóak el. A Steamen vannak lehetőségek pénzszerzésre, ill. olyan virtuális tárgyak megszerzésére, amelyeknek van pénzbeli értéke, de az ezek segítségével megszerzett pénzt csak Steamen belül lehet elkölteni.

Az IDDQD blog facebookos csoportjának tagjai szerint, ahol az alábbi kép is megjelent az eset főként olyan vidéki játékosoknál fordult elő, akik a TARR szolgáltatótól kapják internet-hozzáférésüket.

Az Index munkatársai már kapcsolatba léptek a NAV és a fent nevezett szolgáltató munkatársaival az ügyben, érdemi választ valószínűleg a NAV-tól fognak kapni, mivel a szolgáltató valószínűleg csak a tőlük kapott lista alapján tiltotta le az oldalt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward