Rain World - túléled-e az esőt?

2D-s indie platform kaland, gyönyörű animációkkal.

Rain World - túléled-e az esőt?

A Rain World című, független fejlesztők által készített pixelgrafikás, 2D-s platformer egy olyan világban játszódik, amelyből az emberek már rég eltűntek, romokat és szennyezést hagyva csak maguk után. A főhős egy Slugcat (ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná: csigacica) nevű macskaszerű lény, aki a veszélyes esős évszakban kénytelen vadászni, miközben rá is vadásznak, és egyéb veszélyek is lesnek rá.

Ez a fürge kis lény dárdák segítségével tudja elejteni zsákmányát és megvédeni magát a ragadozóktól, képes felmászni az oszlopokra és egyéb tereptárgyakra és ügyesen ugrik. A fejlesztők a következőket mondták róla: "A főszereplő lény volt a legelső dolog, amit megalkottunk, még a pályák, ellenfelek és minden más előtt. A Slugcat név egy Youtube-os kommentből származik, megtetszett nekünk, ezért maradt. Ne tekintsétek hivatalos mitológiának, a játék lényei nem tudnak beszélni, és nincs nevük egymásra."

"A játékban három fajta lényből álló mini-tápláléklánc létezik, ennek közepén helyezkedik el a Slugcat. Ez azt jelenti, hogy vadászol, de rád is vadásznak. Mint minden más lény a világban, ő sem tud életben maradni odakint, amikor esik az eső. Ennie viszont kell, ahogy a többi lénynek is. Az idő, amikor vadásznak, esznek, összegyűlnek, szaporodnak, mozognak igen korlátozott, ezért kénytelenek egyszerre megjelenni ugyanazokon a területeken, azaz aki enni akar, az kockáztatja, hogy őt is megeszik."

A Rain Worldöt már sikeresen megfinanszírozták a rajongók Kickstarteren úgy, hogy még 24 nap maradt is a gyűjtésből. Ha elég pénz jön össze a két alkotó Joar Jacobson és James Primate PS4-re és Xbox One-ra is szeretné elkészíteni és kiadni. A játékra Steam Greenlighton is lehet szavazni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward