Radeon R9 290X: a rajt várható időpontja?

Végre kiderült, mikor mutatkozhat be az AMD új egy GPU-s csúcskártyája a nagyközönség előtt.

Radeon R9 290X: a rajt várható időpontja?

Az AMD néhány nappal ezelőtt rántotta le a leplet következő generációs videokártyáiról, igaz, a nagyszabású sajtóesemény alkalmával elég szűkszavúnak bizonyult a vállalat, így a termékekkel kapcsolatban szinte alig derült ki valami.

A bemutató után nem sokkal érkezett némi információ a Radeon R9 290X várható árazásával kapcsolatban, majd ezután az XFX egyedi hűtéssel rendelkező Radeon R9 280X videokártyáját is megcsodálhattuk, hála a kiszivárogtatott fotóknak.

Az újdonságok esetében eddig nem igazán lehetett tudni, hogy melyik modell pontosan mikor érkezik, ám a Radeon R9 290X esetében a jelek szerint megtört a jég. Az AMD nemrégiben Törökországban tartott egy sajtórendezvényt, amelynek keretén belül kiderült, hogy a Radeon R9 290X esetében október 15-én, berlini idő szerint 12:01 perckor jár le az NDA. Ez annyit jelent, hogy ekkor megjelenhetnek a termékről készített első részletes tesztek, viszont az egyáltalán nem biztos, hogy ettől az időponttól kezdve az R9 290X videokártyák is elárasztják a boltok polcait, ugyanis megvan az esély arra, hogy a rajt csak formális lesz, azaz a termék leleplezését követően majd csak később válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban.

Eleinte csak referencia paraméterekkel rendelkező Radeon R9 290X videokártyák kerülhetnek forgalomba, de a kínálatban gyárilag folyadékhűtő blokkal felszerelt referencia R9 290X videokártyák is jelen lesznek. Ennek fényében úgy tűnik, az AMD legfrissebb csúcskártyájával követi azt a gyakorlatot, amit az Nvidia a GeForce GTX Titan esetében alkalmazott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward