Radeon HD 7800-asok: infók a rajtról és a specifikációkról

Az AMD Radeon HD 7800-as sorozatának tagjai a korábbi információk alapján ebben a hónapban jelenhetnek meg hivatalosan, így nem túl meglepő, hogy végre érkezett néhány új információ a friss jövevények várható specifikációiról. Korábban már érkezett néhány információ a szóban forgó család tagjainak várható tulajdonságairól, ám a friss hírek több tekintetben is eltérnek a korábbiakból.

Radeon HD 7800-asok: infók a rajtról és a specifikációkról

Az AMD Radeon HD 7800-as sorozatának tagjai a korábbi információk alapján ebben a hónapban jelenhetnek meg hivatalosan, így nem túl meglepő, hogy végre érkezett néhány új információ a friss jövevények várható specifikációiról.

Ahogy az a lenti kis diáról kiderül, a Radeon HD 7850-es modell 1024 stream processzorral érkezik. A 28 nm-es csíkszélességgel készülő Pitcairn GPU a Radeon HD 7700-as és Radeon HD 7900-as modellek GPU-ihoz hasonlóan szintén az AMD következő generációs, GCN névre keresztelt architektúrájára alapoz. A GPU 64 textúrázóval, 32 renderelő egységgel és 256-bites memória interfésszel érkezik. Fedélzeti memóriából 2 GB-nyi jár – a memóriachipek 4,8 GHz-es effektív órajelen ketyegnek. A Radeon HD 7850-es modell GPU-ja 860 MHz-es magórajelen üzemel, az új videokártya TDP-je pedig nagyjából 130W-os értéket képvisel.

Ezzel szemben a Radeon HD 7870-es modellnél már 1280 stream processzor áll rendelkezésre. Textúrázókból 80-at, renderelő egységekből pedig 32-t kapunk. A 256-bites adatsín végén ennél a modellnél is 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lóg, méghozzá 4,8 GHz-es effektív órajelen, ahogy a Radeon HD 7850-nél. A 175W körüli TDP-vel érkező Radeon HD 7870 - Radeon HD 7770-es társához hasonlóan - szintén megkapja a „GHz Edition” jelzést, ugyanis GPU-ja kereken 1 GHz-es magórajelen ketyeg. Érdemes megfigyelni, hogy az új GPU pont teljesítményben pont a dupláját hozza egy Cape Verde (HD7700-as széria) GPU-nak. A 7870 esetében még a GPU órajele is stimmel.

A források a Radeon HD 7870 GHz Edition és a Radeon HD 7850 esetében március nyolcadikai rajtot emlegetnek. A hírből az is kiderül, hogy az új videokártyák ténylegesen majd csak március 19-től kezdve lesznek elérhetőek. Utóbbiról nem tudható, hogy ez a dátum csak a japán piacra vonatkozik-e – mivel japán forrásokról van szó – vagy globálisan is érvényes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward