Radeon HD 4890: lencsevégen az újdonság!

Az AMD Radeon HD 4890-es videokártyája körül nagyon nagy a mozgolódás: a termékkel kapcsolatban folyamatosan jelennek meg friss hírek, nemrégiben például egy holland webáruház kínálatában tűnt fel a termék, amely már előrendelhető státuszban foglalt helyet. Most végre képek is érkeztek az AMD újdonságáról, illetve néhány információ és egy kép is kiszivárgott a PowerColor Radeon HD 4890-es megoldásáról.

Radeon HD 4890: lencsevégen az újdonság!

Az AMD Radeon HD4890-es videokártyája körül nagyon nagy a mozgolódás: a termékkel kapcsolatban folyamatosan jelennek meg friss hírek, nemrégiben például egy holland webáruház kínálatában tűnt fel a termék, amely már előrendelhető státuszban foglalt helyet. Most végre képek is érkeztek a kártyáról, illetve néhány információ is kiszivárgott a PowerColor által prezentált Radeonról.

A fenti képeken látható kártya az AMD referencia dizájnjára épül. A termékről a népszerű kínai weboldal, a Coolaler közölt néhány fotót, amelyeknek köszönhetően képet kaphatunk az újdonság felépítéséről. A terméken egy RV790-es GPU teljesít szolgálatot, aminek felépítéséről már egy ideje pontos információkat tudunk (800SP 850MHz-en, 3900MHz-es, 256 biten csatlakozó memóriával párosítva).

A referencia modell mellett a PowerColor kártyájáról is érkezett egy fotó. A termék első ránézésre kísértetiesen hasonló PCB-re épül, mint az elődje, az RV770-es GPU-val felszerelt HD 4870-es modell, a PCB-k jó eséllyel teljesen egyformák a két termék esetében. A PowerColor kártyája a fent említett referencia órajeleken üzemel (GPU 850 MHz, RAM: 3900 MHz). A kártya és várhatóan a többi Radeon HD 4890-es modell ára is 250 euró, illetve 250 dollár körül fog elhelyezkedni.

A termékek megjelenésével kapcsolatban jelenleg két lehetséges időpontról szólnak a hírek: az egyik szerint április 6-án, míg a másik szerint április 8-án indulnak hivatalosan is hódító útjukra a kártyák. Hamarosan meglátjuk, hogy melyik információ helyes, ám ha a korábban emlegetett időpontban, azaz április közepén érkezik az újdonság, már akkor sem kell rá sokat várni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward