Radeon HD 4890: az első tesztek

A Radeon HD 4890-es modell az elmúlt nap folyamán vezető szerepet töltött be a hírek között: először azzal, hogy a termék megjelent egy holland webáruház termékpalettáján, majd azzal, hogy az első kémfotók is nyilvánosságra kerültek. A fotók megjelenése után már borítékolható volt, hogy a termékről hamarosan rövid teszt is készül. A tényleg rövidnek mondható megmérettetés keretein belül a 3DMark 06 és a 3DMark Vantage segítségével vizsgálták meg a videokártya teljesímtényét.

Radeon HD 4890: az első tesztek

A Radeon HD4890-es az elmúlt napok folyamán vezető szerepet töltött be a hírek között: először azzal, hogy a termék megjelent egy holland webáruház termékpalettáján, majd azzal, hogy az első kémfotók is nyilvánosságra kerültek. A fotók megjelenése után már borítékolható volt, hogy a termékről hamarosan rövid teszt is készül. A tényleg rövidnek mondható megmérettetés keretein belül a 3DMark06 és a 3DMark Vantage segítségével vizsgálták meg a videokártya teljesímtényét.

Az 1 GB memóriával felvértezett HD 4890-es újdonság esetében az Ati Catalyst Control Center és a GPU-Z együttesen megerősítették a korábban még csak pletyka szinten említett órajeleket. A teszthez egy Intel Core i7 920-as processzorból (2,66 GHz), 3 GB rendszermemóriából,  és egy X58-as alaplapból álló konfigurációt használtak. 3DMark06 esetében a termék 16096 pontot ért el, az SM 2.0-s pontszám 6155, míg az SM 3.0-s eredmény 7521 pont volt. 3DMark Vantage alatt 10996 pontot ért el összesen a rendszer, a kép alapján a GPU teljesítményét 9801 ponttal értékelte a szoftver.

A Catalyst Control Center alapján az újdonság 124,8 GB/s-os maximális memória sávszélességgel gazdálkodik, ami bizony nem elhanyagolható előrelépés a Radeon HD 4870-es modell 111 GB/s-os eredményéhez képest. A korai eszközillesztő program a terméket RV790-ként azonosította, ez a szöveg látható a GPU-Z ablakban is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward