Radeon 600-as sorozatú videokártyákat kapnak az OEM-ek

Az új modellek egy része csak noteszgépekben tűnik fel, de lesznek olyanok is, amelyek komplett asztali PC részeként kerülnek forgalomba.

Radeon 600-as sorozatú videokártyákat kapnak az OEM-ek

Az OEM partnereknek időről-időre szükségük van új termékekre annak érdekében, hogy új konfigurációkat dobhassanak piacra, amelyek aztán az újdonság erejével hatnak. Éppen ezért nem szokatlan a videokártya-piacon, hogy ezt az igényt átnevezésekkel, illetve minimális erőforrást igénylő módosításokkal próbálják hatékonyan kielégíteni a gyártók, így az OEM-ek is jól járnak és a felhasználók is kapnak új termékeket.

Az AMD nemrégiben jelentette be, elérhetővé tette a Radeon 600-as videokártya-sorozatot az OEM partnerek számára, akik asztali- és mobil konfigurációikba egyaránt rendelhetik az újdonságokat. Az alapokat a jelek szerint Polaris sorozatú lapka adja, ami egy új steppinget használ, a kínálat azonban így sem túl érdekfeszítő, ahogy az a lenti táblázatból is látszik. A VideoCardz információi szerint az új videokártyák esetében a GPU a Polaris 23 és a Polaris 24 nevet kapta, hála az új steppingnek, míg az AnandTech szerint csak a Radeon RX 640 és a Radeon 630 épül Polaris alapokra, a Radeon 625 és a Radeon 620 esetében Topaz, a Radeon 610 esetében pedig Oland GPU adhatja az alapokat.

Galéria megnyitása

A belépőszintet képviselő videokártyák esetében a tényleges GPU órajel az adott gyártó igényeitől függ majd, vagyis attól, hogy az adott konfiguráció mekkora TDP keretet tud kiszolgálni. A VRAM kapacitás szintén a maximális értéket képviseli.

 A Radeon 630 esetében előrelépés a Radeon 530-hoz képest, hogy itt már rendelkezésre áll 4K H.264 és H.265/HEVC gyorsítás kódolás és dekódolás terén egyaránt, csak úgy, ahogy a Radeon RX 640 esetében is. A két kisebb modellnél ez a funkció hiánycikk. Az új videokártyák szállítása már megkezdődött, így a velük felszerelt konfigurációk heteken belül megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap