Quantum Break: a játék és a tévésorozat kapcsolata

A tévésorozat részei is rajta lesznek a játéklemezen, és szerves részét képezik majd az élménynek. Alan Wake is szóba kerül.

Quantum Break: a játék és a tévésorozat kapcsolata

Az Xbox One-os sci-fi, a Quantum Break lemezén rajta lesznek a játékhoz kapcsolódó tévésorozat részei is. Az epizódok nem különálló történetek lesznek, hanem szorosan beilleszkednek majd a játék sztorijába, és játékbeli döntéseink is hatással lesznek alakulásukra.

Sam Lake, a Quantum Break íróinak vezetője egy interjúban a következőket mondta ezzel kapcsolatban: "A játék felvonásai összefonódnak a tévésorozat epizódjaival. Összekötő kapocsként a választás pillanatai szolgálnak, melyek az időt befolyásoló különleges képességekkel kapcsolatosak."

"A játékban az egyik rosszfiú rendelkezik a legerősebb, időt befolyásoló képességgel, bele tud nézni a különböző idővonalakba, különböző jövőkbe. Majdnem olyan ez, mint egy dinamikus, játékos által létrehozott cliffhanger a fejezetek végén."

"Két különböző jövőbe nyerhetsz betekintést, és eldöntöd, melyik valósuljon meg. Innen aztán áttérünk a tévésorozat egy epizódjára. Már az első jelenettől kezdve a döntésed alapján kialakult tartalmakat kapod."

A tévésorozat részei kibontják az általunk választott történetszálakat, és a következő fejezetben kiegészítik játékunkat: jelzéseket kapunk, melyek segítségével még több, a történetet előrevivő tartalomhoz férhetünk hozzá.

Az interjúban terítékre került az Alan Wake 2 is, a Remedy thrillerének folytatása, melyet eredetileg úgy terveztek, hogy az American Nightmare folytatása legyen. Úgy tűnik, sajnos nincs túl sok hír, amiről Lake beszámolhatott volna.

"Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy mihez kezdhetnénk Wake-el, állandóan terítéken van a téma. Szeretnék még több játékot készíteni, de annak olyannak kell lennie, amiről 100%-ig úgy érezzük, hogy odaillő, és a mérce is elég magasan van, klassznak kell lennie. Nem akarjuk csak azért elkészíteni, hogy csináljunk valamit, ami aztán mégsem lesz olyan jó, mint amilyennek lennie kellene. Úgyhogy... idővel kiderül."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward