PS4-re és PC-re adja el a legtöbb játékot a Ubisoft

Az Xbox One az előző generációval teljesít egy szinten, pedig például az Assassin's Creed Unity a régi gépekre meg sem jelent.

PS4-re és PC-re adja el a legtöbb játékot a Ubisoft

Annak ellenére, hogy rengeteg a PC-s felhasználó, és az előző generációs konzolok is hatalmas telepített bázissal rendelkeznek, a Ubisoft bevételeinek legnagyobb része PS4-ről származik. Egészen konkrétan a bevételek 27%-a érkezik a Sony új konzoljáról, míg a második helyen a PC áll 23%-kal. Utóbbi egyébként hatalmas növekedés a tavalyi hasonló időszak adataihoz képest, amikor a PC még csak 14%-ot tett ki.

A PC-sek tehát annak ellenére is költenek a Ubisoft játékaikra, hogy rendszeresen késnek a portok, és jellemzően nem is túl jó minőségűek. Persze meg kell hagyni, hogy a kiadó számos kifejezetten PC-s szériával is rendelkezik, mint például az Anno, a The Settlers, a The Mighty Quest for Epic Loot, és a Might & Magic.

Érdekes, hogy az Xbox One erősen lemaradva képviselteti magát, és nagyjából ugyanúgy teljesít, mint az Xbox 360 és a PS3 - mindegyik körülbelül 11%-nak megfelelő szeletet vág ki a bevétel tortából.

A sort persze a Wii és a Wii U zárja, 3%-nyi részesedéssel, míg a maradék 14%-on osztozkodik a 3DS, a PS Vita és a mobil.

Tetszik a Ubisoftnak az Xbox One visszafelé kompatibilitása

A kiadó vezérigazgatója, Yves Guillemot a befektetőknek tartott tájékoztatón elmondta, a játékosok és a vállalat szempontjából is jó hír, hogy az Xbox One visszafelé kompatibilissé válik. Guillemot arra számít, hogy ez rövidebb távon is meglátszik majd a cég bevételeiben, hosszabb távon pedig kifejezetten egészséges nyereséget generálhat. Továbbá segítheti az olyan, jelenleg némileg küszködő franchise-okat, mint a Splinter Cell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward