PS4-et és Xbox One-t másol az új kínai konzol

A nyúlás egészen döbbenetes, hirtelen nem is tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Főleg a konzol nevén.

PS4-et és Xbox One-t másol az új kínai konzol

Ahhoz már lassan hozzászokhattunk, hogy Kínából csak úgy özönlenek a másolatok. Az olcsó, három nap után széteső Rolex órák, és újabban a pofátlanul átvett autós formaterveket követően természetesen a konzolok sem maradhattak ki, főleg most, hogy már kvóták és egyéb limitációk nélkül lehet őket árusítani az országban.

Nem csoda, hogy hamar megszületett az Ouye terve - nem elírás, a készítők még annyira sem vették a fáradságot, hogy egy saját nevet találjanak ki, inkább megváltoztattak egy betűt az Ouyában. Habár ez talán nem is nagy véletlen, a konzolban ugyanis sem AMD-alapú grafikus chipet, sem pedig 8GB GDDR5 memóriát nem találunk, a dobozon belül ugyanis egy nagyon gyenge androidos mikrokonzol kapott helyet.

A külső persze nem ezt sugallná. Ennek az "egyedi kinézetnek" (sic!) a kitalálásán a hivatalos leírás szerint hat hónapot dolgozott a tervezője, ami tetemes mennyiségű munkának tűnik ahhoz képest, hogy csak lemásolta a PS4 külsejét, és a jobb oldali műanyag tetőt kicserélte rajta az Xbox One rácsozott paneljére.

Ami a kontrollert illeti, ott már azért komoly munkát végeztek a tervezők. Csak vicceltem, egyszerűen lemásolták az Xbox One kontrollerét, és betettek még középre három gombot az Android alapú rendszer vezérléséhez.

Az Ouye megalkotásához a közösségtől szeretnének pénzt összekalapozni a mögötte álló jóemberek. Ha siker, akkor a végleges konzol legalább olcsón, nagyjából 40 dollárnak megfelelő helyi valutáért lesz megvásárolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward