PS3 "Varázspálca" részletek

A Sony elárult néhány újabb részletet a hamarosan piacra kerülő új, PS3-as mozgásérzékelős kontrollerrel kapcsolatosan.

PS3 "Varázspálca" részletek

A Sony elárult néhány részletet a hamarosan piacra kerülő új, PS3-as mozgásérzékelős kontrollerrel kapcsolatosan.

A szabadalmi leírásában olvasottak alapján a wand egy markolatból, egy csatalakozóból és egy eltávolítható csatolmányból fog állni. Az eszköznek lesz egy olyan csatolmánya, mely további kommunikációs lehetőségekkel ruházza majd fel.

Az eszköz használatára újfent számos példát hoztak (nem mind új): virtuális papírsárkány eregetés, karatézás, kardozás. A világító pingpong labda a végén pedig többféle módón képes visszacsatolást nyújtani a játékosnak. Például ha csökken egy játékban az életerőnk, látszódhat a labdán, hogy épp mennyin állunk, vagy ha az eszközt már nem látja a PS Eye, azt is képes jelezni.

A wandba lehet majd elemeket tenni alternatív erőforrásként arra az esetre, ha játék közben lemerülne. Lesz olyan modell is ami úgy működik mint a DualShock 3, rákötjük az USB kábelt és játszunk tovább (bár ez körülményesnek hangzik). Lesz majd egy olyan kiegészítője is, amely alkalmas lesz adattárolásra és átvitelre a PS3 és a wand között. Így például tárolhatjuk rajta a személyes beállításainkat az egész rendszerre vonatkozóan, tölthetünk be róla játékállásokat és így tovább (ha átugrunk egy ismerősünkhöz zsebünkben a wanddal, ott lehet nálunk mindez). A hordozható fájlok lehetnek kisebb játékok, vagy dalok egy karaoke játékhoz, statisztikák sport játékokhoz, amiket aztán feltölthetünk és még sok más.

További kiegészítő tervek közt találunk például baseballütőt, ami majd világítani fog teljes hosszában, hogy több visszacsatolást tudjon nyújtani, például az ütés erősségéről vagy arról, hogy hol érte a képzeletbeli labdát a suhintásunk. Lesz olyan, amiben apró golyócskák lesznek, mint a rumbatökben, lesz mikrofon, mely képes teljesen kiszűrni a felesleges külső zajokat előre meghatározott irányokból is akár.

Kiemelendő még a biometrikus add-on, amely képes lesz ujlenyomatot olvasni, ez által könnyen azonosítani a felhasználót. Ez használható lesz majd arra is, hogy letiltsa a nem kívánatos felhasználókat (rossz hír a sok kisöcs és kishúg számára). Ez a biometrikus azonosítás játékmentéseknél/betöltéseknél is megkönnyíti a dolgunkat. Felismeri a felhasználót és automatikusan tölti is az ő utolsó elmentett állását ha úgy tetszik.

A Sony megpróbál tehát mindent kihasználni, amit a Natal nem lesz majd képes megcsinálni, kézzelfogható kontroller hiányában. Az eddigi ötleteik nagyon jók, kíváncsian várjuk a 2010 tavaszára ígért debütálást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward