PS3 áresés a láthatáron?

A PlayStation 3 gyártási költsége már körülbelül 70%-ot esett a kezdetek óta, árulta el nekünk Nobuyuki Oneda a Sony vezérigazgatója.

PS3 áresés a láthatáron?

A PlayStation 3 gyártási költsége már körülbelül 70%-ot esett a kezdetek óta, árulta el nekünk Nobuyuki Oneda, a Sony vezérigazgatója.

"Az költségcsökkenés a PS3 bevezetése óta nagyon jelentős, így az árcsökkentés már tervben van." - magyarázta Oneda a befektetőinek egy konferencia során. "Azt nem árulhatjuk el, hogy ez számszerűen mit jelent, vagy hogy ezt hogyan értük el az elmúlt két év során, de a csökkentés tervben van."

Amikor tovább kérdezősködtek, hogy mégis megközelítőleg mennyit jelent az a bizonyos "jelentős", akkor annyit mondott, hogy durván 70%-ot. A Sony soha nem árulta el, hogy konkrétan mennyibe kerül legyártani a PS3-mat, de még amikor a konzol megjelent a piacon, a szakemberek 800 dollárra becsülték az előállítási költségét. Múlt év januárjában a jelentések szerint már ennél 50%-kal olcsóbb lett, ami 400 dolláros darabárat jelent.

A GamesIndustry.biz-től Carol Vorderman kalkulációi szerint tehát a 70%-os csökkenés mellett 240 dollár körül lehet a mostani ár. Reméljük, nem hiába várjuk a PS3 áresést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward