PS1-2 támogatást kaphat a Playstation 4, új VR-demók hamarosan

FullHD felbontásra húzhat fel PS1-es és PS2-es címeket a Playstation 4, te folyamatos az előrelépés VR-fronton is.

PS1-2 támogatást kaphat a Playstation 4, új VR-demók hamarosan

Korábban is hallottunk már olyan pletykákat, melyek szerint a Playstation 4 hamarosan képes lesz szoftveresen emulálni az eredeti PlayStationre és PlayStation 2-re megjelent játékokat. És ugyan hivatalos megerősítés továbbra sem érkezett a Sonytól, Ahsan Rasheed, alias thuway megbízható forrásokból úgy tudja, ez is igaz, meg még néhány más dolog is - és hozzá kell tenni, hogy thuway eléggé megbízható az ilyen jellegű szivárogtatásokkal kapcsolatban.

Először is: a Sony jelenleg a végső stádiumban tart a PS1- és PS2-támogatás fejlesztésével, ami azonban újdonság, hogy néhány címet fel is húznak menet közben 1080p-s felbontásra. Már csak abban reménykedhetünk, hogy ezzel párhuzamosan a framerate-ek is javulnak, egy Shadow of the Colossus 1080p-s felbontásban és 60fps-sel még mindig a padlóra küldené a legtöbb modern játékot.

Thuway szerint egyébként a Sony már be akarta jelenteni, hogy a PS1-es és PS2-es játékok érkeznek a PSN-re, de egyelőre a szoftver bugosabb, mint azt várták, és nem minden játék indul el, szóval még egy kicsit várnunk kell. Ráadásul egyelőre nem tiszta, hogy mindez hogy fér bele a Sony Playstation Now-stratégiájába, de feltételezhetően úgy, hogy utóbbi szolgáltatás főként a PS3-as húzócímekre épül majd, hiszen azt a gépet elég nehéz lenne szoftveresen emulálni.

Thuway szerint nem csak egy rakás exkluzív cím bejelentésére számíthatunk hamarosan, de új VR-demókra is. Örömhír, hogy úgy tűnik, a Sony hasonlóan áll a Project Morpheus néven futó VR-headset fejlesztéséhez, mint a PS4-hez és a Vitához. Vagyis kikérik annyi fejlesztő és partner véleményét, amennyiét csak tudják. "A Sony kinyitotta a kapukat, és mindenkitől kritikákat várnak a Morpheusszal kapcsolatban."

A forrás úgy tudja, az iparági szereplők nagyon pozitívan fogadták a Project Morpheust, többen úgy érzik ugyanis, hogy ez lesz a megfelelő mód arra, hogy a nagyközönséget megismertessék a VR-technológiával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward