Profi brazil focista vonult vissza az eSport-karrierért

Egy olyan brazil játékosról van szó, aki tavaly még a Puskás-díjat is megkapta.

Profi brazil focista vonult vissza az eSport-karrierért

Úgy látszik, valami tényleg komolyan elkezdődött. Legalábbis nem nagyon lehet másként kommentálni azt a tényt, hogy a brazil Wendell Lira a valódi foci helyett inkább a virtuálisat választotta karrierjének továbbvitelére.

Pedig nem is egy kiöregedett sportolóról van szó: Lira mindössze 27 éves, ráadásul nagyon is tehetséges. A Goianésia játékosa tavaly megkapta a FIFA-tól a Puskás-díjat a legszebb gólért, a Goianésia és az Atletico Goianiense közötti 2:1-es meccsért. Ezzel egyébként olyan focistákat előzött meg a díjért, mint Lionel Messi és Carlos Tevez.

De akkor mégis miért szeretné otthagyni a valódi pályát a kontrollerért? Nos, Lira elmondása alapján a döntése mögött leginkább a sok sérülés állt, amit egy idő után már nagyon nehezen tudott csak elviselni.

Ezt követően a kompetitív játékokban, azon belül is az Electronic Arts-féle FIFA-ban szeretné megtalálni a jövőjét: "Jelenleg az az álmom, hogy profi FIFA-játékos és világbajnok legyek" - nyilatkozta egy brazil lapnak.

Az úriember hamarosan létrehozza majd saját YouTube-csatornáját is, ahol mindenki meggyőződhet arról, hogy nem csak élőben tudja rúgni a bőrt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward