Pletykák a Radeon HD 7000-esekről

A Radeon HD 7000-es videokártyákat már nagyon várja a piac és természetesen maguk a felhasználók is. A korábbi hírek szerint a termékekre már nem kell túl sokat várni, hiszen azoknak egy része – a Radeon HD 7900-as sorozatú modelleket kivéve – még idén megjelenhet.

Pletykák a Radeon HD 7000-esekről

Várható megjelenések és árak

Egyes források szerint az első Radeon HD 7000-es videokártyák januárban jelennek meg és Tahiti XT GPU köré épülnek majd. Ezek a modellek a Radeon HD 7000-es sorozat leggyorsabb tagjai lesznek. Itt valószínűleg a Radeon HD 7950-es és Radeon HD 7970-es modellekről van szó, amelyekről a korábbi pletykák is azt állították, hogy januárban érkeznek. Egy hónappal később, február folyamán a Tahiti Pro GPU-ra alapozó példányok is befuthatnak, március folyamán pedig két, eddig ismeretlen GPU, illetve a köréjük épülő videokártyák is megjelennek: az akkoriban érkező termékek a Pitcairn XT és Pitcairn Pro grafikus processzorok köré épülnek. Utóbbiak valószínűleg a Radeon HD 7800-as családot alkothatják majd (amiket eddig a források Thames néven illetek, remélhetőleg hamarosan hivatalos információk is rendelkezésre állnak majd).

A felsőkategóriás, Tahiti XT GPU-val ellátott videokártyák 500 dollárba kerülnek majd, míg Tahiti Pro GPU-ra alapozó társaikért 100 dollárral kevesebbet, azaz 400 dollárt kell letenni az asztalra. Az említett újdonságok a TSMC 28 nm-es gyártástechnológiájával készülnek majd és a Next Generation Core (NGC) architektúra köré épülnek. A termékeket a korábbi hírek szerint újfajta, a jelenleginél hatékonyabb hűtéssel is ellátják.

[bold]

Tahiti GPU-k XDR2-es és GDDR5-ös memóriatámogatással[/bold]

A Tahiti GPU esetében egy igazi érdekességről is pletykálnak, méghozzá egyre több forrás. A hírek szerint az AMD ezeknél a GPU-knál XDR2-es memóriachipeket használ majd, amelyek alacsonyabb fogyasztás és nagyobb sávszélesség mellett üzemelnek, mint GDDR5-ös társaik. Nem először hallunk erről a témáról, így jó eséllyel lehet benne valami.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward